5. aprila 2016

Po mednarodnem krosu, ki mu ne pustijo do kategorije HC, in maratonu na polotoku na jugozahodu Istre.

Za nami je prelep vikend v Premanturi, ki se je še enkrat več izkazala kot izvrsten gostitelj dirk UCI najvišje kategorije. Zaslužila bi si tudi stopnjo višje, a je to na žalost zaenkrat nemogoče zaradi con v UCI razdelitvi Evrope. A tega niti ne potrebuje. V konkurenci Langenloisa in švicarske Riviere je vseeno pritegnila množično in kvalitetno število tekmovalcev kategorij elite in U23 iz vse Evrope.

Družinska atmosfera je tu pred uniformiranostjo, a klub Adrenalina in nešteti prostovoljci so natančno in profesionalno organizirano prireditev v vsesplošno zadovoljstvo vseeno uspešno spravili pod streho.

S televizijskim in spletnim prenosom, ki je bil primerljiv s tistimi v svetovnem pokalu, so postavili nov mejnik prireditvam tega ranga v Evropi, ki se mu bodo morali drugi šele približati. Nedvomno bo to tudi dobra referenca pri vpisovanju v koledar za leto 2017 in kategorizacijo.

Tekmovalci smo bili vedno v ospredju in organizator je reševal tudi najbolj nemogoče ali včasih smešne želje. Nič jim ni bilo pretežko, pa naj je šlo za menjavo kategorij, nastanitev, prehrano in na koncu tudi domače pivo.

Fotografije z nedeljskega maratona, vse fotografije KBBXS Adrenalina


20. prireditvi v Premanturi, ki se zadnja leta, odkar so krosu dodali maraton, pojavlja pod imenom Kamenjak Rocky Trails, se ni potrebno sramovati pred nikomer. Zgledno urejene trase, ki jih urejujejo preko celega leta, so prepričale tekmovalce, ki bodo to ponesli po Evropi in v naslednjem letu se obeta še več kakovosti pri udeležencih. S tem mislim globino, saj je bila na vrhu udeležba vrhunska.

www.adrenalina.hr/rocky-trails
www.facebook.com/kamenjakrockytrails

Bobi na svojem blogu o svojem dirkanju in še čem

Preberi še
XC Premantura: Italijani … in Tanja

Sledite nam