Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
26. marca 2020

Kolesarjenje je kot zdrava oblika rekreacije že dolgo prisotno med nami. Zavod za podporo in promocijo kolesarstva je ustanovila dolenjska ekipa pod vodstvom Bojana Rajerja.

Kolesarjenje je kot zdrava oblika rekreacije že dolgo prisotno med nami. Zavedanje ljudi, novi proizvajalci, aktiven vstop turizma v dejavnost in široka ponudba spremljajočih dejavnosti pa so popularnost vseh vrst kolesarjenja prestavili dve prestavi višje. K pospešku so seveda veliko pripomogli tudi veliki uspehi slovenskih športnikov na največjih kolesarskih tekmovanjih.

Zavod za podporo in promocijo kolesarstva je ustanovila dolenjska ekipa pod vodstvom Bojana Rajerja. V njegovem zavetrju so še Marko Tomič, Gregor Sikošek in Žiga Zaplotnik.

Takole pravijo:

“Šport se razvija s povezovanjem in iskanjem sinergij med različnimi deležniki in eden od bolj priljubljenih je tudi kolesarstvo. Zagon mu dajejo tudi uspehi naših izjemnih kolesarjev. Zdaj imamo priložnost, da povezani s kolesarskimi klubi, institucijami, fakultetami in kolesarskimi navdušenci izkoristimo to energijo. Na kolo želimo privabiti družine in tako v slovenske domove pripeljati zdrav način življenja, v kolesarske klube pa perspektivne mlade športnike.”

Seveda niso prvi s tako idejo. Morda pa bodo prvi, ki jim bo uspelo povezati verigo in jo s pametnim menjalnikom pognati čez vse zobnike obsežnega kolesarskega pogona.

ZZPK* se ne omejuje le na eno zvrst kolesarjenja, ampak podpira in promovira tako gorsko, kot cestno (in še kakšno drugačno) zvrst kolesarjenja. Na nivoju rekreacije želijo povezati trikotnik kolesarskih navdušencev, ponudnikov in sponzorjev. Poseben poudarek dajejo organizatorjem prireditev. Njihov cilj je, da jih združijo v velik grozd, ki bo lahko močan partner v dogovorih s podporniki kolesarskih dogodkov.


Foto Matej Hartman

Ekipa ZZPK je šele na začetku svoje poti. Njihove aktivnosti so zaenkrat usmerjene v promocijo in širjenje ideje med klubi, organizatorji množičnih dogodkov, ponudniki raznovrstnih kolesarskih produktov, turističnimi organzacijami in tistimi, ki so pripravljeni finančno podpreti te aktivnosti. Hkrati se lotevajo tudi konkretnega organiziranja dogodkov. Enega jim je žal odnesla korona, za kolesarski festival “Bike Break 2020”, ki ga načrtujejo v nedeljo, 7. junija ob Zbiljskem jezeru, pa upajo, da je še dovolj daleč.

Tja te vabijo z naslednjimi besedami:

“Če ste rekreativni kolesar, starejši ali mlajši, bi radi spoznali slovenske kolesarske klube in podjetja, se zapeljali na 100, 50 ali 25 (MTB) kilometrskih brevetih in otroke v tem času prepustili naši animaciji, potem ne smete manjkati v nedeljo, 7. junija 2020 ob Zbiljskem jezeru na kolesarskem dogodku Bike Break 2020.

Prireditev, ki jo organizira Zavod za podporo in promocijo kolesarstva, je namenjena vsem organizacijam, klubom, društvom in podjetjem, ki kakorkoli delujejo na področju kolesarstva in se želijo na taki prireditvi predstaviti širši javnosti. Namen prireditve je povezati in podpreti rekreativno kolesarjenje na vseh ravneh in na enem mestu združiti čim več kolesarjev s ciljem sodelovanja, povezovanja, druženja in spoznavanja aktualnega dogajanja v Sloveniji na področju kolesarstva.

Na dogodku ne bo manjkalo zanimivih tekmovanj, zabave z DJ-em ter dobre hrane in pijače, preizkusili pa se boste lahko tudi v vodnih športih. Prepričani smo, da se bo za vsakogar našlo kaj zanimivega. Do Zbiljskega jezera se lahko pripeljete s kolesom, urejeno pa bo tudi parkirišče za avtomobile.”

Po tednih, preživetih v izolaciji, se bo kaj takega zagotovo prileglo. Za vse kontakte so na voljo prek elektronske pošte info@zppk.si, več o njih pa izveš na spletni strani www.zppk.si.

ZZPK* = Zavod za podporo in promocijo kolesarstva

{loadposition inside}

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam