23. julija 2018

Na peti dirki svetovne enduro serije v Italiji še enkrat Hill in Ravanelova, Vid Peršak zadovoljen, da je ujel trideseterico.

Sam Hill (Chain Reaction Cycles Mavic) in Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro Racing Team) sta z zmagovanjem v svetovni enduro seriji (EWS) nadaljevala tudi minuli konec tedna na peti dirki v La Thuili v italijanski Aosti.

Pri moških sta Avstralcu sledila Belgijec Martin Maes (GT Factory Racing) z dvema etapnima zmagama na drugem in Novozelandec Eddie Masters (Pivot) na tretjem mestu. Pri ženskah pa sta se za Francozinjo na stopničke uvrstili še rojakinja Isabeau Courdurier (Intense-Mavic Collective) na drugo in Nemka Ines Thoma (Canyon Factory Enduro Team) na tretje mesto.

Po še enem težkem vikendu je bil edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Sun Bikers Mondraker Enduro) zadovoljen s skupno 30. mestom. “Zadovoljen sem bil s svojimi vožnjami, za vzpone sredi etap pa nisem imel dovolj moči v nogah,” je povedal Vid, ki je kljub temu, da je na koroški dirki precej popravil svojo štartno številko (na 41), moral še vedno prehitevati.


Vid Peršak, foto Hucking Herbert

Od posamičnih hitrostnih preizkušenj se je Vid najvišje uvrstil na 18. mesto v prvi sobotni.

V skupni razvrstitvi po petih dirkah je s tremi nastopi in dvema uvrstitvama na 37. mestu.

EWS se nadaljuje 12. avgusta v Whistlerju.

Na uvodni fotografiji Sam Hill, foto EWS

Sledite nam