15. maja 2016

V Kranjski Gori oba članska naslova v spustu Unior Tools Teamu, obe srebri Črnemu trnu – Hrastnikovi in Vauhu.

Novi državni prvaki v spustu so Zarja Černilogar med članicami, Jure Žabjek med člani (oba Unior Tools Team), Rudi Pintar (Rajd Funsports) med mladinci, Tim Cotič (Supersnurf) med mlajšimi mladinci, Marko Niemiz (ŠKTD Avče) med dečki do 15 let, Gašper Klemenčič (Pedal Racing Team) med veterani in Boštjan Volf (Wolf RT) med amaterji.

Po sobotnem skrajšanem uradnem treningu je na progo 25. državnega prvenstva ter dirke slovenskega in hrvaškega pokala padlo še kar nekaj vode, jutro v Kranjski Gori pa je bilo že jasno. Do finala so se odprti deli proge že dobro posušili, v gozdnih odsekih pa je še drselo, zato je šla v finalu večina na progo z gumami za mokro podlago.

Jure Žabjek je bil najhitrejši že v polfinalu, ponovno nato še v finalu in naslov prvaka je osvojil drugo leto zapored. Srebrnega Mirana Vauha (KK Črn trn) je prehitel za 2 sekundi in 85 stotink, ekipnega kolega Žiga Pandurja pa za nekaj manj kot 5 sekund. Moralno ima Žabjek pravzaprav zdaj že tretji članski naslov, saj je bil leta 2012, ko je na Javorniku osvojil svoj prvi mladinski naslov, najhitrejši tudi v absolutni konkurenci.

Peterico sta z dobrima finalnima nastopoma zaključila Jan Cimperman (MTB Trbovlje/Nakita bikes) na 4. in Aleš Virtič (Supertrail 79) na 5. mestu.

Luka Zlatnar (BATT Team) je bil tako kot pred tednom dni na dirki evropskega pokala odličen v polfinalu, drugi za Žabjekom, v finalu pa je padel in končal na 8. mestu.

Zarja Černilogar je napadla z drugega mesta po polfinalu in bila na koncu za slabih 5 sekund hitrejša od branilke naslova Monike Hrastnik (KK Črn trn). Za Zarjo je to peti naslov. Po grdem padcu v polfinalu se je v finalu brona polastila Špela Horvat (Supersnurf).

Rudi Pintar, lani prvak med mlajšimi mladinci, se danes ni pustil presenetiti, najhitrejši je bil v obeh nastopih, čeprav mu Matic Kvas (BSC Racing Team Maribor) ni pustil veliko prostora za napake.

Za tekmovalce, ki ne nastopajo v evropskem ali svetovnem pokalu, bo naslednja dirka slovenskega in hrvaškega pokala šele na zadnji avgustovski vikend na Soriški planini.

Oglej si še
DH Vitranc: Fotogalerija
DH Vitranc R-A-W

Vse fotografije Klemen Humar

DH Vitranc 2016 – vrstni red finala

DH Vitranc 2016 – vrstni red polfinala

Sledite nam