15. avgusta 2017

V Stattegu pri Gradcu je zaključen prvi dan tekmovanj. tekmovalci in tekmovalke so vozili ekipni kronometer.

Prvi dan tekmovanj na evropskem prvenstvu mladih je zaključen. Ekipni kronometer so najhitreje zaključile ekipe Danska 1 (U17) in Avstrija 2 (U15). Naši najhitrejši so končali na 35. (Slovenija 2, U15) in 43. mestu (Slovenija 1, U17).

Kratki ekipni kronometer, kjer so se člani ekipe istočasno podali na pot, je že v začetku podal smernice, kako so posamezne ekipe pripravljene. Ker se je za uvrstitev štel čas najšibkejšega člena ekipe, je bilo smiselno, da vsi posamezniki sodelujejo složno, ter si tako na približno 2 kilometra dolgem krogu pridobijo čim manjši zaostanek.


Prvi utrinki s proge, nekaj dirkanja in par izsekov iz zakulisja.

Slovenski predstavniki

Prve so se s progo spopadle mlajše kategorije do 15 let. Naša najboljša ekipa v tej kategoriji je bila s 35. mestom Slovenija 2 (Daša Mlakar, Luka Janežič, Nace Gnezda), le mesto za njimi pa je končala Slovenija 1 (Nuša Moroz, Miha Smrdel, Jure Rus).

Pri mlajših mladincih (U17) je od naših s 43. mestom dirko prva zaključila ekipa Slovenija 1 (Ana Janežič, Teo Pečnik, Jakob Klemenčič), 56. je bila Slovenija 2 (Tamara Homar, Blaž Žle, Jakob Smolnikar), kot 70. pa so ekipni kronometer končali predstavniki Calcit Bike Teama (Nika Dečman, Jaka Starman, Matic Kranjec Žagar).

Včerajšnje tekmovanje še zdaleč ni odločalo o ničemer in boji so za naslednje štiri dni bolj kot ne,odprti. Štartna pozicija je v krosu sicer pomembna, a se lahko iz dneva v dan še vse spremeni. Danes sledi štafetna vožnja na nekoliko podaljšanem krogu, v naslednjih dneh pa se tekmovanje ponovno seli “čez cesto”, na klasični poligon v Statteggu.

Spletna stran tekmovanja

Sledite nam