knk mtb spustovanje
Pumpaj Slovenija Vrhnika
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
28. februarja 2022

Moraš imeti jajca, da že prvi pustni spust poimenuješ tradicionalni. In ekipa KNKmtb jih ima.

knk mtb
Evo, da imajo jajca

Ker gorskokolesarska srečanja ne odpadejo zaradi vremenskih izgovorov, sem se zjutraj kar stežka odpravil proti Kostanjevici. Prejšnji večer je snežilo do nižin. Čez dan je bil napovedan močan veter. Se pravi, da bomo višje na hribu fasali ves sneg z dreves direkt za vrat.

Iz centra Kostanjevice smo se odpravili takoj po hitrem fruštku, ker je bilo ob Krki vse v megli. Še preden smo se dobro ogreli na vzponu, pa smo že prišli nad meglo, še višje pa že na snežno podlago.

Postanek pri krasno urejenem bivaku Štembuh smo zafilali s frišnimi krofi in toplimi napitki, Eva pa je prijela fotoaparat in poslikala zbrano družbo.

Sledil je le še krajši vzpon do začetka trejla, potem pa krasen spust po zasneženem trejlu nazaj v dolino. In ker se nihče ni preveč dotikal prve bremze, smo v dolino prišli vsi nasmejani in le blatni.

Aja, ni čisto res tole s prvo bremzo. Kolega se je s trdakom spustil po zasneženem makadamu. Avto pred njim se je z ročno zavoro ustavil v križišču, kolesarju pa se je uspelo s katapultom čez balanco in ležanjem pod avtomobilom. Ampak kot sem že napisal, smo bili v dolini vsi nasmejani.

SPUSTovanje v Kostanjevici smo zaključili s skupinsko fotko na trgu, pa preostale od vetra že malo razsušene krofe smo še pospravili in malo zalili.

Domen je pa seveda spet snemal

KNKmtb na FB
FB dogodek

Preberi še

Spust Božičkov z Lisce, devetič

Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam