Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
5. oktobra 2015

V nedeljo se je zaključil pokal mladih v gorskokolesarskem krosu. Prireditelj zadnje dirke v Mengšu je bila domžalska Energija.

Mengeš je bil s preizkušnjo XC Energija v organizaciji istoimenskega domžalskega kluba zadnja postaja pokala mladih za sezono 2015. Preko sto fantov in deklet, od kategorije do sedem let pa vse do mladincev oziroma mlajših od sedemnajst let se je pognalo po mengeški progi in na najlepši možen način kronalo serijo tekmovanj mlajših kategorij. V letošnji sezoni se je v najmlajših kategorijah na startu zvrstilo kar 172 tekmovalcev in tekmovalk, za kar so najbolj zaslužni v klubih kjer skrbijo za podmladek. Kamniški Calcit bike team, domžalska Energija, pa MBK Sportr.si s Črnega Vrha nad Idrijo, Sloga 1902 iz Idrije, KK Završnica iz Žirovnice in KK Ravne so tisti, ki dajejo poseben pečat vzgoji mladih/bodočih gorskih kolesarjev in kolesark. Cilji glede udeležbe in množičnosti pa so vedno višji.

Mohor Vrhovnik iz kamniškega Calcita, tudi predsednik Odbora za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi, o nekaterih številkah: “Ponosen sem na to, da nam je na Kolesarski zvezi Slovenije v sodelovanju s klubi od leta 2007, ko so na tem pokalu nastopili le štirje tekmovalci, uspelo dvigniti številko na 172 tekmovalcev! Rast se je v zadnjih treh letih nekoliko ustalila, a je še vedno dobra. V sezoni 2013 je tekmovalo 119, v sezoni 2014 pa 139 tekmovalcev. Cilj za sezono 2016 pa je dvig kvalitete pokala ter prek 200 tekmovalcev.”

Poročilo, fotogalerija in rezultati na prijavim.se
Poročilo tudi na Calcit-bike.com

 

Uvodna fotografija Frane Kranjec/prijavim.se

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam