2. decembra 2013

V zadnji letošnji številki, dvojni, med drugim intervjuja s starosto Joejem Breezom ter s Tinetom Mahkovcem o Unior Tools Teamu. Kaj je vzrok za zakonodajo, ki nam prepoveduje kolesarjenje izven cest?

Zadnja letošnja številka revije Bicikel je dvojna, zopet na 100 straneh in zopet za vsakogar nekaj. Od legendarnega kolesarskega kluba Sava iz Kranja pa vse do Wheels 4 life Hansa Reya.

Stran ob uvodniku in deloma uvodnik sta posvečena nedavno preminulemu Guruju Gorazdu Stražišarju.

V rubriki Kaj voziš je svojega konjiča pokazal mladi specialist za karbonske izdelke Jure Berk (Berk Composites).

Glavna tematika je tokrat gorenjski klub Sava, klub s skoraj 60-letno tradicijo in s 45-letno podporo kranjskega gumarja. V sklop osrednje teme sodita še intervjuja z legendo Francem Hvastijem in direktorjem Matjažem Zevnikom.

Gorskim kolesarjem bo vsekakor zanimivejši pogovor s Tinetom Mahkovcem, vodjo ekipe Unior Tools Team, seveda z obilno foto galerijo.

Za ljubitelje novih tehnologij in inovacij tokrat pogovor z Nikom Klanškom – Fly Kly oziroma smart wheel, še en slovenski kolesarski produkt, ki je uspel preko Kickstarterja.
 
Med preizkuševalce koles se je vrnil kolumnist Miroslav Braco Cvjetičanin, ki je osedlal ultra lahko specialko nemškega proizvajalca Rose. Vsestranski Uroš Švigelj je preizkusil kvaliteto Assos Goomah, katerega okvir izdeluje priznani izdelovalec oblačil. Ljubitelji enoslednic bodo deležni povratnih informacij o kolesih Giant Talon 27,5 1 LTD in Fuji Nevada 29 1.1D (kolesi za zmerno ceno). Ker je zimski čas primeren za ciklokros, se je Jaka Jaušovec po kolovozih podil Lapierre Cyclo Cross Alloy. Med preizkušene izdelke sta se tokrat prikradli tudi dve ”elektro” novotariji – kamera Garmin Virb Elite ter brezžični elektrostimulator Sport-Elec Free Action.

Veste kdo je Joe Breeze? Eden izmed tistih, ki so izumili moderno gorsko kolo. Intervju, dosežki in fotografije na desetih straneh!

Rubrika Hočem več ima tokrat dobrodelno noto in zanimivo sporočilo: Hans Rey in projekt Wheels 4 Life, kolesa za življenje. Za Tanzanijo sta prišli na vrsto še Kenija in Uganda.

Rubika nazaj v prihodnost, kjer predstavljajo slovenske kolesarske legende, je posvečena Bojanu Udoviču. Prvi del.

Prehranski del revije je namenjen oreščkom, kolumn pa je tokrat kar osem + uvodnik! Dovolimo si en citat iz zapisa Petra Zajca:

Obstoječa zakonodaja, ki se dotika urejanja gorskega kolesarjenja kot aktivnosti v prostoru, je posledica nevednosti (strokovne in zainteresirane javnosti), razdrobljenosti (neusklajeno sektorsko načrtovanje že na ravni države), šibkega družbenega in političnega vpliva (inštitucij, povezanih z gorskim kolesarstvom kot panogo) ter strahu pred neznanim.

Na uvodni fotografiji je Joe Breeze.

Uvodnik na bicikel.com

Sledite nam