26. februarja 2012

Tridnevna etapna dirka se je zaključila z dirko v krosu, na kateri sta odlično nastopili Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj, Nina Homovec je odstopila. Skupna zmagovalca Langvadova in Kulhavy.

Zadnja izmed treh etap dirke Afxentia (UCI SHC) v sklopu pokala Sunshine Cup na Cipru je postregla z zanimivim dirkanjem in nekaj spektakularnimi vložki. Tanja Žakelj je znova vozila odlično in si zagotovila skupno 6. mesto. Še višje je bila danes znova Blaža Klemenčič, ki je dirko končala tik pod vrhom na 4. mestu in se s tem rezultatom povzpela do skupnega sedmega mesta. Smola pa še naprej spremlja Nino Homovec, ki je morala priznati poraz bolezni.

Današnja dirka deklet ni bila “mirna”, saj je Tereza Hurikova ob zanesljivem vodstvu dobila defekt. S tekom do tehnične cone je izgubila veliko časa, vendar je z mirno glavo hitro zamenjala obročnik in nato znova povečala prednost. Brez te okvare bi morda še lahko ogrozila skupno zmago Annike Langvad, danes tretje za Sabine Spitz.

Po dveh dneh slabših nastopov je bila Blaža danes zadovoljna “Danes je bil boljši dan kot včeraj,” je povedala v cilju.

Tanja Žakelj: “Z doseženim skupnim 6. mestom za peterico dobro znanih imen in s tem prisvojenimi 100 točkami UCI sem zelo zadovoljna. Danes sem odpeljala podobno kot včeraj, brez večjih napak ali zapletov. Predvsem v zadnjem krogu sem se počutila precej močno. Kolo je delovalo brezhibno, ekipa je dobro poskrbela zame, tako da se že veselim naslednje dirke na Cipru.”

Nina Homovec: “Z moje strani tudi danes slabe novice. Odstopila sem že po štartnem krogu, saj so me pljuča popolnoma izdala. Že cel teden sem poskušala sanirati to vnetje, a očitno je včerajšnji maraton naredil preveč škode in danes je bilo zame dirkanje nemogoče. Jutri obiščem zdravnika, da zadevo čim prej saniram.”

Tretjo in zadnjo etapo je v moški konkurenci dobil Wolfram Kurschat, z drugim mestom si je Jaroslav Kulhavy zagotovil skupno zmago. Blažin ekipni sotekmovalec Thomas Litscher je s silovitim padcem poskrbel za številne osuple vzdihe, pri tem močno poškodoval kolo in dobil odrgnine po vsem telesu.

Vrstni red tretje etape, nedelja, 26,8 km – ženske
1. Tereza Hurikova (Češ, Sabine Spitz Haibike Pro Team) 1;34,16
2. Sabine Spitz (Nem, Sabine Spitz Haibike Pro Team) +1:44
3. Annika Langvad (Dan, Team Fujibikes Rockets) +2:00
4. Blaža Klemenčič (Felt Ötztal X-Bionic) +2:08

6. Tanja Žakelj (Salcano) +3:15
Nina Homovec (Salcano) ddstop

Končna razvrstitev po treh etapah – ženske
1. Langvad 3;54:27
2. Hurikova +0:54
3. Spitz +1:07

6. Žakelj +5:23
7. Klemenčič +6:01

www.cyclingcy.com

Na uvodni fotografiji zmagovalka petkove vožnje na čas in današnjega krosa Tereza Hurikova. Vse foto Armin M. Küstenbrück / EGO Promotion.

Sledite nam