4x Pro Tour
12. januarja 2023

Atraktivna disciplina še ni šla v pozabo. Za to skrbi neuničljivi veteran Scott Beaumont.

Letošnja serija se bo začela na Poljskem, in to na prizorišču, ki je stalnica dirk v 4krosu že od leta 2012. Dirka bo predvidoma pod žarometi. Nadaljevanje sledi v Nemčiji, kjer bo dirka v sklopu festivala IXS Dirt Masters. Letos bodo najhitrejši tekmovalci in tekmovalke kar dvakrat obiskali Češko. Prvič na progo, ki je dirke gostila vse od leta 2018, drugič pa za veliki finale na progo, ki jo je oblikoval trikratni svetovni prvak Tomaš Slavik. Med obema češkima postajama bo potrebno tekmovati še na morda najtežji progi med vsemi – na tisti v italijanskem Val di Sole.

Prizorišča 4x Pro Tour 2023:

  • 6. maja – Szczawno Zdroj, Poljska
  • 20. maja – Winterberg, Nemčija
  • 3. junija – Dobřany, Češka
  • 30. junija – Val di Sole, Italija
  • 15. julija – Jablonec nad Nisou, Češka

Vrstni redi lanske serije

Na sporedu je bilo sedem dirk in na prav vseh je slavil Tomaš Slavik. Drugo mesto je šlo v roke Scottu Beaumontu, tretji v skupnem seštevku je bil Gustaw Dadela. Pri ženskah je na najvišjo stopničko na koncu stopila Josie McFall, druga je bila Michaela Haykova, tretja pa Hannah Scott.

Celotno lestvico najdeš na 4xprotour.com.

Slovensko prvenstvo

Lani po dolgih letih v Sloveniji nismo imeli državnega prvenstva v 4krosu, zaradi premajhnega zanimanja so ga ajdovski prireditelji odpovedali. A je letos zopet v koledarju za prvi septembrski vikend.

Naslovno fotografijo smo si sposodili na uradnem facebook profilu 4x Pro Tour. Foto Charles A Robertson.

Preberi še

4x Pro Tour 2022: Letos še dve dirki več!

Sledite nam