30. maja 2015

V Nemčiji Tina Perše med mlajšimi članicami do svojih prvih točk v svetovnem pokalu.

Danes popoldne je bila v Albstadtu prva od dirk s slovensko udeležbo na drugi letošnji tekmi svetovnega pokala v olimpijskem krosu. Na njej je nastopila Tina Perše (Calcit Bike Team). Startala je z dvajsetega mesta v najmočnejši konkurenci deklet pod triindvajset let.

Zmagala je Švedinja Jenny Rissveds (Scott-Odlo Mtb Racing Team) pred Švicarko Alessandro Keller (Strueby-Bixs Team) in Američanko Kate Courtney (Specialized Racing). Tina je bila zelo dobra štiriindvajseta.

Tina je še bolje začela in bila po uvodnem krogu na osemnajstem mestu. Potem je imela nekaj težav v prometu in iz prvega kroga je prišla kot triintrideseta. A to je ni spravilo s tira. V vsakem naslednjem krogu je pridobila mesto ali dve in dirko končala kot štiriindvajseta.

To pomeni, da si je privozila dve točki za razvrstitev v svetovnem pokalu v kategoriji deklet U23.

Tina: ”Prvi svetovni pokal po treh letih. Živčki so kar konkretno delali. Ni najbolj prijetno čakati cel dan na start. Start mi je še kar uspel, potem pa sem v prvem krogu na vzponu v gneči morala s kolesa in izgubila dobro pozicijo. Do 4. kroga sem potem počasi napredovala. Dobivala sem predvsem na spustih. Zadnja dva kroga je bil pravi hammer party. Dala sem vse od sebe. Še malo treninga in bo še bolje. Točke sem ravno ujela. Drugače pa bi se zahvalila klubu za vso podporo in Gregorju Mikliču za potrpežljivost. Občutek imam, da je v moji vožnji še kar nekaj rezerve in v naslednjih tekmah bom to poizkusila izkoristiti.”

Vikend v Albstadtu se je začel uspešno. Želimo si, da se tako tudi nadaljuje. Jutri najprej Gregor Kranjc ob devetih, potem pa še Blaža in Tanja ob enajstih.

Rezultati

Prenos v nedeljo Red Bull TV

Na zgornji sliki Tina med dirko. Fotografija Grega Stopar.

Sledite nam