6. marca 2019

Najboljša priložnost, da spoznaš najlepšo etapno gorskokolesarsko dirko v tem koncu sveta, če seveda nimaš dirkaških ambicij, je zagotovo ta, da postaneš prostovoljec in s svojim delom dirki daš še dodaten pečat.

Nimaš dirkaških ambicij, a si vseeno želiš od blizu spoznati najbolj znano in zagotovo tudi najlepšo etapno dirko v tem koncu sveta? Potem se prijavi kot prostovoljec in s svojim vložkom (delovnim, ne finančnim) pomagaj, da bo dirka še boljša. Tekmovalci in organizatorji bodo cenili tvoj trud!

Biti prostovoljec …

… na dirki, ki ima po štirih uspešnih izvedbah že svetovni sloves in se je udeležuje vedno več znanih imen gorskega kolesarstva, je zagotovo privilegij. Če resnično nimaš dirkaške žilice, a bi bil rad del karavane, ki se bo v petih dneh selila med štirimi kvarnerskimi otoki, potem ne oklevaj in se prijavi na nepozabno avanturo!

S prostovoljnim delom vstopaš v ozadje kolesarske dirke. Ko gredo kolesarji spat, ti še delaš in pripravljaš njihovo prtljago za transfer do naslednje etape. Ko se kolesarji prebujajo, si ti že oddelal prvi, jutranji del obveznosti. Ko se tekmovalci pripravljajo na start, je del prostovoljcev že ob progi in skrbi za varnost, nekateri so že na okrepnih postajah in pripravljajo napitke ter prigrizke …

Ko pride zadnji tekmovalec v cilj, so tisti, katerih dolžnost je odstranjevati trakove, označbe in pospravljati okrepne postaje, še veselo na delu. A v tem je ves čar – biti del dirke in jo spoznati z drugega, drugačnega zornega kota. Morda boš naslednje leto ti tisti, ki boš tekmoval, in verjemi — prostovoljci, oziroma pomočniki organizatorjev so zelo pomemben del dirke.

V preteklih štirih izvedbah je bilo na dirki kar nekaj slovenskih “pomagačev” in gotovo drži, da je za tudi za tekmovalce prijetno, če nekdo ob progi navija v tebi znanem jeziku in ti na okrepni postaji da pravi bidon ali pravo energijsko ploščico. Včasih je dovolj le beseda – Gasssa dalje!

Kaj dobiš?

Med 8. in 14. aprilom si moraš vzeti čas. V zameno dobiš namestitev, hrano, prevoz do vseh štirih otokov in opremo prostovoljca! Kot dodatek pa še veliko morja, sonca, zabave in za najbolj pogumne še prvo kopanje v sezoni.

Prijavnica 

Ostale informacije najdeš na 4islands.hr

Foto organizator

Preberi še
Mitas 4 Islands 2019 s pomembno novostjo
Mitas 4 Islands 2019: Prva etapa, I’m a rock-it man
Mitas 4 Islands 2019: Druga etapa, Shades of Rab
Mitas 4 Islands 2019: Tretja etapa, Shepherd’s Paradise
Mitas 4 Islands 2019: Četrta etapa, Push your limits

Sledite nam