25. marca 2013

Izjave najhitrejše trojice s sobotnega DP v eliminatorju v Ajdovščini – Halzerja, Ferenčaka in Korošca – ter fotografije Grega Stoparja in Klemna Humarja, nekaj tudi z dvoboja serije B4X.

Tole je po sobotnem državnem prvenstvu v eliminatorju v Ajdovščini povedala najhitrejša trojica pri članih

Miha Halzer, 1. mesto: “Zelo dobra proga, ki je omogočala dosti prehitevanja. Najboljša, kar sem jih vozil. Še posebej skok na progi za 4X, saj se mi je zdel primeren tudi za skakanje s tem kolesom. Le štartno ravnino bi malo skrajšal in podaljšal ciljno, da bi se lahko bolj razvil šprint. Na kakšni dirki svetovnega pokala, ko bi bila konkurenca bolj izenačena, bi takšna proga postregla z zelo napetim dirkanjem.
Pred desetimi dnevi sem prebolel bronhitis, a sem zdaj čisto v redu. Treniral sem na Kanarih in veliko na Primorskem, skupaj količinsko precej več kot lani, tako da je moja osnovna pripravljenost na dosti višjem nivoju.
Pridem na kros v Vrtojbo, nameravam več nastopati v krosu kot lani. 6. aprila nastopim v močni mednarodni konkurenci na domači dirki Avstrijca daniela Federspiela, v maju pa bo prva dirka svetovnega pokala.”

Urban Ferenčak, 2. mesto: “Kar v redu, s pripravljenostjo sem kar zadovoljen. Vedel sem, da je Halzer zelo močan. Po slabem štartu in ob dejstvu, da nisem skakal skoka na 4X progi, sem mislil, da ga ne bom mogel napasti. Mislim sem si, da bom Korošca lahko napadel na zadnjem klancu, ampak je tudi Rok pokazal, da je dobro delal čez zimo, tako da sem vesel, da sem prišel mimo njega na drugo mesto. Zdaj si želim dobrega nadaljevanja sezone v krosu in eliminatorju ter manj padcev.”

Rok Korošec, 3. mesto: “Z eliminatorjem sem zelo zadovoljen. Potihem sem pričakoval finale, ampak sem moral to tudi dokazati. V kvalifikacijah se mi je odpelo zadnje kolo in sem izgubil kar nekaj časa. Druge štarte sem imel brezhibne, tako da sem zadovoljen. V finalu sem pričakoval Halzerja, saj je bil velik favorit. Poskušal sem ga prehiteti in za nekaj sekund mi je uspelo. Na zadnji klanec sem bil na drugem mestu, a sem ga izgubil, saj je bil Ferenčak spretnejši. To je pač šport.”

Poročilo XCE
Poročilo DL B4X

Na uvodni fotografiji trojica, ki se je v velikem finalu lahko borila le za srebro: Rok Korošec, Urban Ferenčak in Matjaž Budin. Foto Grega Stopar.

Avtorja fotografij v galeriji sta Grega Stopar in Klemen Humar.

Sledite nam