29. aprila 2017

Najhitrejši danes v Lurdu so bili Loris Vergier, Tahnee Seagrave in Matt Walker. Monika štirinajsta, Jure pa na šestdesetem mestu.

Mali finale pred jutrišnjim prvim – velikim finalom prve dirke svetovnega pokala v spustu.

Hitra proga, za najboljših 23 moških dolga manj kot tri minute, je postregla z zanimivim kvalifikacijskim vrstnim redom.

Moški

Najhitrejši na včerajšnjem treningu Gee Atherton (Trek Factory Racing) je kvalifikacijski nastop končal na 12. mestu. Santa Cruzov Greg Minnaar (včeraj s smolo in predrtim plaščem) je svojega 29erja uspel pripeljati le mesto za lanskim zmagovalcem Lurda Aaronom Gwinom (YT Mob). Na četrto mesto se uvrstil svetovni prvak Danny Hart (MS Mondraker), tretji je bil Luca Shaw (Santa Cruz Syndicate). Na drugo mesto se je uvrstil lanski prvi favorit in zmagovalec kvalifikacij ter s padcem v finalu osmoljenec lanskega Lurda, Loic Bruni (Specialized Gravity). Na prvo mesto se je s časom 2:52:684 prebil še en tekmovalec sindikata Loris Vergier, ki je bivšega sotekmovalca Brunija prehitel za dobre 4 desetinke in tako moštvu Santa Cruz Sindycate privozil prvi “pole” z novim bolidom.

Vrstni redi

Dekleta

Prvo favoritko, branilko lanske krone najboljše v pokalu Rachel Atherton (Trek Factory Racing), je na prvem mestu zamenjala Tahnee Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory). Hitrejša je bila za sekundo in 3 desetinke in je bila edina izmed deklet, ki se je spustila pod mejo 3 minute in pol. Na tretje mesto se je uvrstila Manon Carpenter (Radon Factory Downhill Team). Četrta je bila Tracey Hannah (Polygon UR), peta pa Myriam Nicolle (Commencal / Vallnord). Monika Hrastnik (KK Črn trn) je na kvalifikacijah zasedla 14. mesto.

Vrstni redi

Mladinci

Branilec naslova Finnley Iles (Specialized Gravity) je v kvalifikacijah zasedel tretje mesto. Drugi je bil s sedmimi desetinkami prednosti Kaos Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory), ki je za najboljšim v kvalifikacijah zaostal za devet desetink sekunde. Kvalifikacije je dobil Matt Walker (Madison Saracen Factory Team).

Vrstni redi

Slovenski predstavniki

Poročili ekip UTT in KK Črn trn še čakamo. Jure Žabjek je s časom 3:06:791 in s 14 sekundami zaostanka zasedel 60. mesto. Žiga Pandur je s 23 sekundami zaostanka zasedel 105. mesto, Miran Vauh pa je bil s časom 3:13:540 na stotem mestu. Tako bo v moški konkurenci jutri kvalifikacijski čas popravljal le Jure.

Uniorjeva dirkača Rudi Cabirou in Taylor Vernon sta se uvrstila na 33. in 98. mesto. Vernon, ki je zabeležil tudi padec, je zaostal 20 sekund in dve desetinki, Cabirou pa se je zelo približal magični meji treh minut in je za najhitrejšim zaostal za 9,895 sekunde.

Jutri si dirko lahko ogledaš na redbull.tv.

Naslovna fotografija Klemen Humar

Preberi še:
Lurd: Štartna lista in pregled proge
Spustaši ta vikend romajo v Lurd

Sledite nam