1. aprila 2019

Naglič tretji na etapni dirki Gran Prix Banjaluka, enako Blaža Pintarič na Kamptal Klassiku v Langenloisu. Zmagovalca Banjaluke Haring in Tanovićeva, Langenloisa pa Kerschbaumer in Pasteinerjeva.

9. izvedba Grand Prix v Banjaluki se je končala z dirko v krosu, ki je potekala v trdnjavi Kastel. Po petih dneh tekmovanj v vožnji na čas, kriteriju, krosu, maratonu in še enkrat krosu sta zmagovalca Lejla Tanović (BiH, Brujula Bike Racing Team) in Martin Haring (Slovaška). Rok Naglič (Calcit Bike Team) je osvojil odlično tretje mesto in se domov vrača z 60 točkami UCI.

Poročilo ekipe Calcit

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič, Boštjan Hribovšek in Jure Belak so nastopili na petdnevni mednarodni etapni dirki v Banjaluki, kjer so osvojili končna tretje, sedmo in 14. mesto, ob tem pa zbrali 116 točk v lovu na olimpijske igre v Tokiu 2020.

V prvi etapi, 3,3 kilometra dolgi vožnji na čas, je Naglič končal na šestem mestu, Hribovšek je bil deveti in Belak 17. V drugi etapi je Naglič prikolesaril do zmagovalnega odra, bil je tretji, Hribovšek je bil deveti in Belak 15. Skupno je bil Naglič četrti, Hribovšek deveti in Belak 15.

Tretja etapa je dokončno razkrila razmerja moči, saj je bil tretji dan na sporedu olimpijski kros. Naglič se je boril z najboljšimi in končal na tretjem mestu, skupno je napredoval na drugo mesto. Hribovšek ni bil daleč za vodilno skupino, osvojil je sedmo mesto in obdržal deveto v skupnem seštevku, Belak pa je v tej etapi končal na 12. mestu, skupno je bil 13.

V četrti etapi je Naglič še tretji dan končal na tretjem mestu, Hribovšek se je dobro boril z najboljšimi, a v zadnjem krogu malenkost popustil ter zdrsnil na sedmo mesto. Več težav je imel Belak, a se je boril do konca.

Peta etapa je dala končni vrstni red. Naglič je dan končal na drugem mestu, Hribovšek in Belak sta velik del dneva vozila skupaj in bila 12. oziroma 13.

V končnem seštevku se je zmage veselil Slovak Martin Haring, drugi je bil Čeh Tomaš Paprstka, tretji je bil Naglič. Hribovšek je petdnevno sklenil na sedmem mestu, Belak pa na 14.

“Od samega starta je bil zgolj en cilj – biti v cilju s prvimi. To mi je tudi uspelo. Na začetku je bil kar miren tempo tja do petega kroga, nato pa se je začelo zares. Zadnji trije krogi so bili res težki, ampak ko imaš v mislih, da si glavni del že opravil, zgolj stisneš zobe ter borbaš do konca. Uspelo mi je priti na drugo mesto ter zaključiti kot tretji. Sem zadovoljen s svojimi predstavami, upam da sedaj nadaljujem v tem ritmu,” je črto pod dirkanje potegnil Naglič.

Celotno poročilo na calcit-bike.com

Vrstni redi

Kamptal Klassik, Langenlois

Avstrijka Lisa Pasteiner (Ghost Factory Racing) in Italijan Gerhard Kerschbaumer (Torpado Ursus) sta zmagovalca 28. izvedbe Kamptal-Klassik-Trophy v Langenloisu na Spodnjem Avstrijskem.

Lisa Pasteiner je pokazala svojo spomladansko formo v Langenloisu in drugovrščeno Jano Belomojno (CST Sandd Bafang) prehitela za minuto in 4 sekunde ter potrdila formo, ki jo je pokazala že na Cipru. Tretje mesto je osvojila Blaža Pintarič (Pintatim) z zaostankom minute in 28 sekund.

Nastopila je tudi Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing), ki je na koncu osvojila 13. mesto.

Pri moških je Gerhard Kerschbaumer šest krogov končal v času ere, 22 minut in 58 sekund, 13 sekund pred Bartlomejem Wawakom iz Poljske in 24 sekund pred Čehom Martinom Stošekom (Vitalo Future Cycling), ki je za 15 sekund ugnal svojega rojaka Jana Škarnitzla (Mitas Mercedes-Benz Praha), ki se je uvrstil na četrto mesto.

Ana Janežič (Energijateam.com) je bila 4. med mladinkami.

Vrstni redi

Fotografija Calcit Bike Team

Sledite nam