16. maja 2011

Zmaga Roka Korošca med mladinci na dirki italijanske mednarodne serije! Dvojna zmaga za Orbea Geax pri damah v Premanturi. Bundesliga brez Blaže. Mladi v Završnici.

Korošec na vrhu v Italiji

Največji slovenski uspeh v krosu minulega konca tedna je brez dvoma zmaga mladinca Roka Korošca (Calcit bike team – GT) na četrti preizkušnji italijanske mednarodne serije. Na dirkah te serije se Rok sicer uvršča okoli 10. mesta, tokrat pa je z zmago presenetil vse vključno s samim seboj. “Prvi krog so mi štirje tekmeci na vzponu nekoliko ušli, saj so bili fizično močnejši. V gozdu, kjer je bilo veliko blata, pa sem odpeljal tehnično dobro in hitro ter tako konkurente kaj kmalu ujel. Nato sem jim že v prvem krogu pobegnil in vodstvo zadržal vse do cilja,” je povedal Rok in potrdil, da v gorskem kolesarstvu ne šteje le moč. Kot poroča solobike.it, sta imela najmočnejša domača mladinca tudi nekaj smole z defekti.

Rokova klubska kolegica Tina Perše je bila med mladinkami četrta. Članski dirki (UCI C1) sta dobila Gunn-Rita Dahle Flesjaa in Ralph Naef, edini slovenski predstavnik Urban Ferenčak (Torpado Surfing Shop) je bil 45.

O dirki obširneje na strani Calcit bike teama

V Premanturi Tanja pred Nino

V Premanturi na nedeljski dirki UCI C2 in pokala Alpe-Jadran ni bilo toliko blata kot v Lugagnanu, zato pa v mokrem več drsenja po istrskem kamenju. V dirki članic Tanja Žakelj in Nina Homovec (obe Orbea Geax) nista imeli pravih tekmic. Tretje mesto je zasedla Hrvatica Andrea Kiršić, četrto pa Ana Zupan (EnergijaTeam.com).
Pri moških naši niso mogli tako visoko, saj je prišla po točke UCI pestra mednarodna druščina. Zmagal je Argentinec Catriel Andrea Soto pred Avstrijcem Robertom Gehbauerjem in Južnoafričanom Dominicom Calitzem. Izkazal se je Hrvat Đani Simčić s 4. mestom, za Srbom Bojan Đurđićem na 5. pa je bil v cilju kot prvi Slovenec Nejc Černilogar (KK Završnica). V prvi deseterici med 34 uvrščenimi (kar nekaj je bilo tudi odstopov) je bil na 9. mestu še Matjaž Budin (Orbea Geax).

Z vrstnimi redi in fotogalerijo poroča Ciklomanija

Bundesliga brez Blaže

Drugo postajo nemške Bundeslige v Saalhausnu (UCI C1) bomo omenili le zato, ker v tej seriji kot članica nemške ekipe Felt Ötztal X-Bionic redno nastopa Blaža Klemenčič. To nedeljo je nastop izpustila, saj z njenim komolcem, ki si ga je poškodovala v Južni Afriki, le ni bilo vse tako tipi-topi, kot je bilo videti. Pred naslednjo dirko svetovnega pokala v Angliji se je odločila za vikend počitka.
Zmagala sta Danka Annika Langvad in domačin Moritz Milatz.

Mladi v Završnici

Že v soboto so se v Završnici pri Žirovnici srečali kolesarji mlajših kategorij na svoji pokalni dirki in se tako tudi izognili slabemu vremenu.
Naslednji kros za “tamale” bo že naslednjo nedeljo v Tuhinju.
Vsi vrstni redi
Poročilo s fotogalerijo pri Calcitu

Naslovna fotografija Rok Korošca s solobike.it

Sledite nam