xc rašica
7. septembra 2023

To soboto pokalna dirka v krosu za mlade in “odprte” dirke za starejše, pa še kronometer na Rašico. Oglej si progo XC Rašica. Zadnji dan za prijave!

Na domačem poligonu Strahcev v Selu pri Vodicah te dni mrgoli tudi kolesarjev drugih klubov z bazami v bližnji in daljni okolici. Razmere za trening so pod Rašico idealne in kaže, da bo lahko marsikdo prevozil progo tako rekoč miže.

Prvič tudi amaterji in veterani

Pod Rašico je SD Strahovica dirko lani organiziral prvič, a le za najmlajše kategorije. Letos so dirke razpisane tudi za amaterje in veterane ter v kategoriji open za starejše mladince in člane, seveda obeh spolov. Vsi dirkajo na najdaljšem krogu, torej na progi za kategoriji U15 in U17.

Gremo na progo

Deklice in dečki U13 na krajšem krogu

Vaj tehničnega poligona seveda ne bomo razkrili, gotovo pa bo vsaj ena nova. Ker je zaradi manjšega števila štartov program nekoliko bolj sproščen, bomo tudi pod Rašico s tehničnim poligonom začeli že pred prvim startom.

Dečki in deklice pod 7 in 9 let začnejo ob 8.30, kategoriji U11 in U13 ob 9.15. Prvi štart ob 10.20 za dečke in deklice pod 7 let, do zadnjega štarta ob 14.50 za veterane, amaterje in odprto kategorijo.

Vse o dirki na sloxcup.com

Prijave le še danes!

Kdor je željan dvojnega programa, lahko noge zavrti še na popoldanskem Kronometru na Rašico, ki ga SD Strahovica pripravlja že 27-ič. Na štiri kilometre dolgi progi je 300 metrov višinske razlike, dečki in deklice pa zaključijo prej, na sedlu. Štartnina je 15 evrov, prijave prav tako sprejemajo na prijavim.se.

XC Rašica smo podrobno napovedali že sredi avgusta

XC Rašica: Kros se vrača pod Rašico

Sledite nam