14. junija 2010

Naša najboljša dekleta so se borila na zadnji dirki italijanske mednarodne serije in dirki Bundeslige, Tanja do zmage med mlajšimi članicami, Nina je bila tretja, Blaža pa osma. Doma smo spremljali maraton Kras, ki je pritegnil 270 udeležencev.

Naša najboljša dekleta so se borila na zadnji dirki italijanske mednarodne serije in dirki Bundeslige, Tanja do zmage med mlajšimi članicami, Nina je bila tretja, Blaža pa osma. Doma smo spremljali maraton Kras, ki je pritegnil 270 udeležencev.

Tanja z zmago do skupnega drugega mesta v kategoriji do 23 let (foto: MBK Orbea)

Tanja z zmago do skupnega drugega mesta v kategoriji do 23 let (foto: MBK Orbea)

Nina je bila tretja (foto: MBK Orbea)

Nina je bila tretja (foto: MBK Orbea)

Tanja tik pred štartom (foto: MBK Orbea)

Tanja tik pred štartom (foto: MBK Orbea)

Urban za četrto mesto na stopničkah in prijetni družbi; strica z brki poleg dekleta smo odrezali  (foto: Nejc Černilogar)

Urban za četrto mesto na stopničkah in prijetni družbi; strica z brki poleg dekleta smo odrezali (foto: Nejc Černilogar)

Štart maratona Kras (foto: Boštjan Bensa)

Štart maratona Kras (foto: Boštjan Bensa)

Emil Makan (foto: Gorazd Leban)

Emil Makan (foto: Gorazd Leban)

Član Djaka Robert Lovrenčič (foto: Boštjan Bensa)

Član Djaka Robert Lovrenčič (foto: Boštjan Bensa)

Kasnejši zmagovalec na vročem asfaltnem vzponu (foto: Boštjan Bensa)

Kasnejši zmagovalec na vročem asfaltnem vzponu (foto: Boštjan Bensa)

Tanja in Nina na stopničkah v Italiji

Na zadnji dirki italijanske mednarodne serije v krosu (UCI C1) v Vermigliu je v kategoriji do 23 let zmagala Tanja Žakelj. Nina Homovec je bila med članicami tretja.

Na skupnih rezultatih članic in mlajših članic sta bili Nina 3. in Tanja 4., slednja je sicer imela možnost za višjo uvrstitev, a na koncu je vozila taktično in na zmago v kategoriji. Dirko je dobila Nathalie Schneitter, ki se ji je uspelo med dirko celo malo izgubiti, a je očitno prišla nazaj na progo in v svoj ritem. Žal zmaga Tanje ni bila dovolj za skupno zmago v kategoriji: ”Nisem vozila tako kot znam, še posebej veliko sem izgubljala na spustih. Tudi trasa mi ni bila najbolj všeč. Napako Schneitterjeve sem sprva izkoristila, a me je na nato ujela, v zadnjem delu pa sva vozili skupaj z Nino. Za zmago dobiš 35 točk, za drugo mesto pa 30, kar pomeni, da me je Judith Pollinger v skupnem seštevku premagala za dve točki. Pač nisem vozila vseh dirk pokala in višje žal ni šlo.”

Na dirki so nastopili tudi moški, a so se uvrstili slabše. Najboljši je bil Matjaž Budin na 12. mestu v konkurenci članov. Zato pa se je dobro odrezal Urban Ferenčak s 4. mestom med mladinci.

Vrstni redi

ženske elite
1. Nathalie Schneitter (Ita, Colnago Arrengini) 1;46:48
2. Daniela Veronessi (Ita, San Martiono Cycling) +0:13
3. Nina Homovec (MBK Orbea) +0:47

ženske do 23 let
1. Tanja Žakelj (Slo, MBK Orbea) 1;48:20
2. Judith Pollinger (Ita, Sunshine Races) +1:24
3. Serena Calvetti (Ita, Team Gebi Sistemi) +1:51

mladinke
1. Julia Innerhofer (Ita, A.S.V. St. Lorenzen) 1;30:53
2. Lisa Rabensteiner (Ita, Profi Bike Team ASD) +1:49
3. Alessia Bulleri (Ita, Elba Bike) +2:11

moški elite
1. Stephane Tempier (Fra, TX Active Bianchi) 2;09:13
2. Andrea Tiberi (Ita, Surfing Shop Sport) +1:06
3. Carlo Corti Umberto (Ita, CBE Merida ASD) +1:16

12. Matjaž Budin (MBK Orbea) +10:02
19. Luka Vodopivec (MBK Orbea) +1 krog

moški do 23 let
1. Marek Konwa (Pol, Elettrovenenta) 2;10:33
2. Gerhard Kerschbaumer (Ita, Gruppo Sportivo) +0:37
3. Cristian Cominelli (Ita, TX Active Bianchi) +5:16

18. Nejc Černilogar (Slo, Surfing Shop) +

mladinci
1. Maximilian Vieider (Ita, ASC Tiroler Radler) 1;33:21
2. Carlos Moran (Ita, Carraro) +1:32
3. Nicolas Samparisi (Ita, Macostateam) +2:30
4. Urban Ferenčak (Slo, Surfing Shop) +2:56

29. Blaž Uršič (MBK Orbea) +13:01

Blaža osma v Bundesligi

Blaža Klemenčič je s svojo ekipo nastopila tudi na tretji dirki nemške serije Bundesliga. Dirka v Albstadtu na Baden-Württemberškem je bila UCI kategorije HC, še stopničko višje od C1.
Pri članicah je na tehnično zelo zahtevni progi ter v dežju in pri le 12 stopinjah zmagala olimpijska prvakinja, Nemka Sabine Spitz, pred lansko zmagovalko svetovnega pokala, Avstrijko Elisabeth Osl, in vodilno v razvrstitvi serije, Danko Anniko Langvad. Blaža je po padcu na koleno v prvem krogu dirko končala na 8. mestu, pred finalno dirko, ki bo šele 19. septembra, je na 4. mestu.
Blaži koleno sicer zateka, a naslednjič dirka šele čez dva tedna na mednarodni dirki v Bernu v Švici (UCI HC). Ekipa Felt Ötztal X-Bionic je ta teden v bazi v Ötztalu na Tirolskem.

Vrstni red

ženske elite
1. Sabine Spitz (Nem, Central Ghost) 1;32:25
2. Elisabeth Osl (Avt, Central Ghost) +0:44
3. Annika Langvad (Dan, HMTBK) +2:59
4. Elisabeth Brandau (Nem, Haibike) +4:25
5. Hanna Klein (Nem, Rothaus-Cube) +6:49
6. Julie Krasniak (Fra, Look-Shimano) +8:18
7. Alexandra Engen (Šve, Rothaus-Cube) +8:23
8. Blaža Klemenčič (Slo, Felt Ötztal X-Bionic) +9:20
9. Tatjana Dold (Nem, Easton Rockets) +9:29
10. Maria Osl (Avt, Fischer-BMC) +10:21

Razvrstitev Bundeslige, ženske elite, 3/4
1. Langvad 116
2. Brandau 100
3. Klein 82
4. Klemenčič 76
5. E. Osl 74

Vrstni redi >>

Maraton Kras

Nedeljska vročnina ni prizanesla nobenemu udeležencu maratona po Krasu, ki je v svoji drugi izvedbi pritegnil 270 gorskih kolesarjev in kolesark. Verjetno bi bil na štartu še kakšen več, če ne bi bil maraton organiziran na dan maratona Franje. Zmaga na velikem maratonu je ostala v Italiji.

Štart in cilj maratona je v Doberdobu v Italiji, preko kolovozov in stezic pa trasa hitro zavije preko meje in večji del poteka po našem Krasu. Sodelovanje organizatorjev GoBike in Djaka je zelo uspešno, saj maraton pritegne veliko kolesarjev iz obeh strani meje, zagotovo pa je tako prihranjena tudi marsikatera organizacijska težava. Maraton tokrat res ni prizanašal – poleg temperatur krepko nad 30 stopnijami so težave povzročali še kamni, na katerih je marsikdo prebil zračnico ali dve. Vendar to ne pokvari občutka na dobrih trasah, dolgi v dolžini 57 km in kratki v dolžini 42 km. Udeležencem slednje je bilo prihranjenega kar veliko plezanja, tudi zahtevni vzpon po razbeljenem asfaltu na Selo, a prikranjšani so bili tudi za lepe odseke singlov.

Najhitrejši na daljši trasi je bil Marco De Polo, ki je 57 km prevozil v 2 urah in 24 minutah. Najboljši Slovenec je bil Robert Lovrenčič na sedmem mestu (drugi v kategoriji M1) z zaostankom dobrih 12 minut. Robert se bori tudi v pokalu maratonov Friuli MTB Challange, z dobro uvrstitvijo pa si je privozil pomembne točke pred zadnjo dirko v septembru. Med tekmovalci na 42 km je bil najhitrejši Claudio Tolomio, nas pa je v tej kategoriji zastopala je Jerneja Tratnik. Na maratonu so rezultati kar skupni za oba spola, Jerneja je bila tako 26., seveda najhitrejše dekle. Mitja Černe pa je dobil 42 km maraton v kategoriji ameterjev brez licence.

Vsi rezultati maratona so objavljeni na strani KK Djak.

www.federciclismo.it/attivita/mtb/internazionali10/index.asp

www.albstadt-mtb-classic.de

kkdjak.si

Sledite nam