Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
16. aprila 2018

V Italiji tudi odlična vožnja Roka Nagliča, ki je v super močni konkurenci med člani osvojil 36. mesto, dobri rezultati ostalih slovenskih tekmovalcev in tekmovalk.

V Nalsu/Nallesu na Južnem Tirolskem je bilo na dirki v olimpijskem krosu prve kategorije skoraj kot v svetovnem pokalu. Močna konkurenca in resnično veliko število tekmovalk in tekmovalcev v vseh kategorijah. Marlene Sunshine race Nalles – Bolzano tudi v znamenju Slovencev in to skoraj v vseh kategorijah.

Mlajše kategorije

Hana Kranjec Žagar (Calcit Bike Team) si je podredila konkurenco in v kategoriji Rookies Year 1 Women in med deklicami osvojila prvo mesto. Slovenski uspeh v kategoriji je s sedmim mestom dopolnila Ivana Klemenčič (MBK sportR.si).

Daša Mlakar (MBK sportR.si) je v kategoriji Rookies Year 2 Women zasedla deveto mesto, zmaga je odšla v Italijo. Prvo mesto je osvojila Sophie Auer (A.S.V. ST.Lorenzan Rad).

Ambrož Vovk (Calcit Bike Team) je med Rookies Year Men1 osvojil četrto mesto, do tretjega mesta mu je zmanjkala le sekunda! Zmagal je Carlo Bonetto (Rotese Rodman), Marcel Gladek (MBK sportR.si) je osvojil četrto mesto.

V kategoriji Rookies Year 2 Men je prvo mesto osvojil Ivan Franzini (Melavo’ Focus Bike). Jure Rus je bil šesti, Miha Smrdel (oba MBK sportR.si) pa je osvojil triindvajseto mesto.

Nace Gnezda (MBK spotR.si) je med kadeti 1 dosegel 26. mesto. Po štirih krogih in dobre tričetrt ure dirke je zmagal Filippo Agostinacchio (XCO Project). Na štartu je bilo 76 tekmovalcev, na cilj jih je prišlo 65.

Med dvainsedemdesetimi tekmovalci na štartu je dirko končalo 67 kolesarjev v kategoriji kadet 2. Zmagal je Južnoafričan Luke Moir (Silverback Volvo Sram Team). Odlično se je odrezal Jakob Klemenčič (MBK sportR.si), ki je zasedel peto mesto. Blaž Žle (Calcit Bike Team) je osvojil 13. mesto, Teo Pečnik (KK Ravne) je bil 21., Matic Kranjec Žagar (Calcit Bike Team) pa je osvojil 28. mesto.

Mladinci

131 tekmovalcev na štartu. Do cilja jih je prišlo 116, med njimi uspešno tudi trije Slovenci. Matevž Govekar je bil trideseti, Miha Klemenčič (oba MBK sportR.si) je osvojil šestintrideseto mesto,Mihael Štrajnar (Calcit Bike Team) pa je bil uvrščen nea 60. mesto. Zmagal je Filippo Fontana (Gottardo Giochi Caneva).

Ženske

Sina Frei (Ghost Factory Racing) je z enajstimi sekundami prednosti ugnala Lindo Indergand (Focus XC Team), tretja je bila s pol minute zaostanka zimzelena Gunn-Rita Dahle Flesjaa (Team Merida Gunn RIta). Povratnica po poškodbi in lanska zmagovalka svetovnega pokala Jana Belomojna (CST Sand American Eagle) je bila osma. Tanja Žakelj (Unior Devinci) je osvojila 14. mesto, dvajset sekund pred svetovno prvakinjo Jolando Neff (Kross Racing Team).

Moški

Odlična predstava Roka Nagliča (Calcit Bike Team), ki je zasedel 36. mesto v elitni kategoriji, rezultat mu je prinesel tudi 9. mesto v kategoriji mlajših članov. Zmagal je Švicar Mathias Flueckiger (Thoemus/RN Racing Team ), ki je za sekundo ugnal Francoza Sthepaneja Tempierja (Bianchi Countervail), tretji je bil z dobro minuto zaostanka Francoz Maxime Marotte (Cannondale Factory Racing).

Rok Naglič po dirki: “Od štarta sem šel s polnim gasom, ampak glede na konkurenco so tudi ostali šli, kolikor se je le dalo. Pred spustom sem ostal okoli 40. pozicije, kar me je v prvem krogu stalo kar kakšno minutko proti prvemu, saj je proga takšna, da se ne da veliko prehitevati. Nato sem dirkal z glavo kot vsako dirko letos. Dva, tri kroge sem bil res močan, a žal nisem mogel prehitevati na gozdnem vzponu in tako ostaneš tam, kjer si . S tekmo sem zelo zadovoljen, saj tekmovalci, ki so se pojavili na štartu, sodijo v sam vrh svetovnega pokala med elite konkurenco. Moj fokus je na svetovnem pokalu v Albstadtu ter evropskem prvenstvu, ki ga letos gosti Gradec. Pred svetovnim pokalom bom oddirkal še Završnico ter Gradec kot pripravo na EP ter seveda še domačo dirko XC Kamnik.”

Vrstni redi

Na naslovni fotografiji Rok Naglič, foto Calcit Bike Team

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam