Slovenski bike parki
Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
1. junija 2020

Recimo, da jih bo letos pet pravih, še eden je v težavah, eden je super za kombiniranje s shuttlom, eden nima prog, pa enega čez mejo smo spet dodali.

Preletimo novosti v slovenskih kolesarskih parkih – kategorija “tisti z žičnico”. Ne, Združenje slovenskih žičničarjev oziroma GIZ Slovenia Outdoor tudi letos ne ponuja skupne vozovnice. Srednjeevropska vozovnica Gravity Card pa druži Pohorje, Krvavec in Kranjsko Goro.

Bike park Pohorje

Prvi od velikih v Evropi! Odprli so 11. maja, še bolj zares na petek 15. maja. V tem delu sezone gondola non-stop (med 10. in 16. uro) deluje od petka do nedelje, med tednom pa na vsako polno uro med 9. in 19. uro. Rdeči liniji, progi svetovnega pokala ter Flow liniji so dodali še družinsko, ki poteka ob flowu.
www.bikeparkpohorje.si

Bike park Krvavec

Za Krvavcem sta prva dva vikenda obratovanja. Konec meseca (26. junija) gredo na vsakodnevno obratovanje. Začeli so na spodnjih dveh progah, zgornje dodajo enkrat v tem mesecu.
www.bikeparkkrvavec.com

Bike park Kranjska Gora

Najstarejši slovenski park odprejo ta petek, 5. junija. Pričakujejo vas s prenovljeno linijo easy / family v zgornjem delu in prenovljeno Airline, pod prenovo je podpisan Tommy Squibb (Trailbauers), v Avstriji živeč britanski graditelj. Za lažjo orientacijo so postavili več kot 100 novih znakov in tabel, na blagajni pa so na voljo žepni zemljevidi. Čaka vas tudi flota novih koles Scott Ransom za izposojo. Čez nekaj tednov odprejo še otroški skills park, 27. junija pa prirejajo družinski kamp.
www.bike-park.si

Bike and fun park Scott Cerkno

Slabe novice iz parka z najhitrejšo šestsedežnico na sceni. Zapletlo se je z enim od lastnikov zemljišč in tako ta trenutek še ni jasno, kdaj in če letos sploh odprejo bike park.
www.bike-fun-cerkno.si

Bike park Rogla

Zaenkrat smo izvedeli le, da se v teh dneh odločijo za datum otvoritve, ki naj bi bil enkrat v drugi polovici junija.
www.rogla.eu

Bike park Kope

Tudi na vse bolj priljubljenih Kopah, kjer se tudi konkretno leti, še nimajo datuma otvoritve sezone. Če bo šlo vse po načrtih, najverjetneje proti koncu meseca.
www.kope.si/poletne-aktivnosti

Soriška planina

Dvosedežnico Lajnar načrtujejo zagnati 25. junija, od tistega prazničnega podaljšanega konca tedna bo vozila vsak konec tedna in za praznike, v avgustu pa od četrtka do nedelje. Načrtujejo tudi prevoze iz Podbrda, nudili bodo tudi vodenje skupin.
soriska-planina.si

Kanin

V ponudbi poletnih aktivnosti Kanina sicer ni parka, le spust po makadamu s postaj B in C ter spust po pohodniški poti s Sedla skozi Krnico, a jih vključimo, ker prodajajo vozovnice tudi kolesarjem. Pravkar so zaključili zimsko sezono, danes je prvi dan poletne, podrobnosti o poletnem delovanju sledijo.
www.kanin.si

MTB Zone Bikepark Petzen

In še “skoraj naš” park na Koroškem takoj za mejo, za domačega ga štejemo tudi zaradi številčne slovenske ekipe. Park na Peci so odprli minuli konec tedna, v juniju bo deloval za vikende in praznike. Vse proge so že nared, žal pa je zaenkrat še zaprta meja.
www.mtbzone-bikepark.com

Preberi še
Gravity Card v 2020 odpira vrata 21 parkov
V soboto štarta tudi Krvavec

Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam