21. marca 2013

Po enajstih sezonah pri Snurfclubu/Supersnurfu štirikratni mladinski prvak v spustu prvo ime nove ekipe v spustu na slovenski sceni. V mladi ekipi še šesterica.

MTB Čelešnk, ki zadnja tri leta navdušuje s svojim parkom nad Blagovico, od lani pa tudi s pokalno dirko v spustu, je za letos prvič sestavil ekipo v spustu.

Prvo ime ekipe bo 26-letni Boštjan Volf, za Čelešnk takorekoč domačin, saj je doma na Prevojah, korenine pa ima prav v Blagovici. Volf se tudi po številnih članskih sezonah ne otrese slovesa štirih zaporednih naslovov mladinskega prvaka v spustu (pred uvedbo kategorije mlajših mladincev), med člani pa se redno uvršča na stopničke doma in v regiji. Uspešen je tudi na urbanih dirkah. Po svoji prvi sezoni 2001 pri domžalskem Sokolu je 11 sezon nastopal z licenco ljubljanskega Snurfluba, zdaj Supersnurfa, vmes tudi pod okriljem avstrijske ekipe RSP.

“Odločitev o prestopu v drug team ni prišla čez noč. Želel sem si spremembe v nadaljevanju kariere. Vrnil sem se nazaj k koreninam, tja, kjer sem začel spoznavati mtb. Podpora, ki so mi jo ponudili pri MTB Čelešnk, je popolna in veselim se sodelovanja z njimi,” je ob prestopu povedal Volf. “Pa letos bom članski prvak,” z rahlim nasmeškom Volf komentira tiste štiri mladinske naslove …

Volf je s Supersnurfom v sezoni 2010 osvojil naslov najboljšega kluba v slovenskem pokalu v spustu. Tudi v zadnjih dveh sezonah je bil gonilna sila tekmovalne ekipe Supersnurfa, s katero pa se je zdaj sporazumno razšel. Boštjan si želi novih izzivov in čim boljše podpore za nastopanje, Supersnurf pa “kapetanski trak” predaja Kristjanu Vrečku, usmerja se tudi v enduro in na netekmovalna področja našega športa.

Volf bo nastopal na vseh dirkah v spustu v Sloveniji in na Hrvaškem, na nekaterih mednarodnih dirkah v tujini, vesel bo še kakšnega vabila Red Bulla na kakšno posebno (denimo urbano) preizkušnjo. “Nastop na drugih dirkah evropske serije iXS poleg domače v Mariboru pa bo odvisen od trenutne hitrosti,” pravi.

Volfi ostaja zvest znamki koles, s katero nastopa že od leta 2001 – Giantu.

Čelešnkova sedmerica

Poleg Volfa iz Supersnurfa k Čelešnku prihajata še aktualna hrvaška prvakinja Andrea Radačić (sicer bo zaradi podpore hrvaške zveze nastopala z licenco zagrebškega kluba Zlatni medvjed, a bo del ekipe s Čelešnka) in mladinec Maks Fock. Ob Focku sta v ekipi še dva mlada Kranjčana, Nejc Košnjek in Jure Tunič, ter Kris Alatič in še en Čelešnkov prispevek ženski kategoriji, Tjaša Žordani.

Člane ekipe MTB Čelešnk bomo spoznali po dresih “surferske” znamke ION.

Dve prireditvi in pump/dirt parkec

MTB Čelešnk 26. maja prireja dirko v spustu DH Blagovica za slovenski pokal, 8. septembra pa v sodelovanju z Energijo in Supersnurfom še finale slovenske serije v enduru.

Poleg vzdrževanja in dograjevanja parka so si za letos zastavili še gradnjo pump tracka in dirt parka na 2.700 kvadratih. Projekta se bosta lotila Volf in Jan Cestnik.

“Letos bo kar pestro,” na glas razmišlja šef MTB Čelešnka Matic Brojan.

www.mtb-celesnk.si
www.wolf.si

Na uvodni fotografiji: Se vidimo na dirkah! Foto MTB Čelešnk

Sledite nam