12. februarja 2019

Take Care of Your Trails, akcija IMBA Europe, letos od 6. aprila do 5. maja. Več priložnosti za tvojo lokalno delovno akcijo.

Take Care of Your Trails, akcija vzdrževanja poti, ki smo si jo zapomnili po slovenski zmagi z največjo udeležbo glede na število prebivalcev v prvi izvedbi leta 2017, se letos z enega konca tedna raztegne na ves mesec. Trajala bo od 6. aprila do 5. maja. To pomeni, da boste svoje lokalne delovne akcije še lažje prilagodili terminu.

Vsak trenutek naj bi IMBA Europe objavila novo spletno stran, namenjeno akciji, kjer bodo odprli tudi prijave delovnih ekip.

Po koncu akcije bo na vrsti letošnje srečanje IMBA Europe Summit, ki ga bo gostil Silkeborg na Danskem. Tam bodo tudi razglasili najuspešnejšo državo. Lani je bilo srečanje v Kranjski Gori.

Najuspešnejša država v lanskem projektu TCoYT je bila Škotska. Po vsej celini je delalo kar 114 skupin iz dvanajstih držav.

Lokalne gorskokolesarske skupnosti lahko akcijo izkoristite za pridobivanje novih prostovoljcev za gradnjo in vzdrževanje poti, za ozaveščanje o delu, ki ga opravljate in krepitev odnosov z lokalnimi deležniki, kot so lastniki, upravljalci in občine.

V Sloveniji bo akcijo zopet usklajeval konzorcij Odprimopoti.si.

Pljunimo še enkrat v roke.

Foto Tadej Krašovec/Golovec Trails

Objava na imba-europe.org

Sledite nam