15. marca 2017

1700 milj dolga bikepack avantura. Tudi s slovenskim pridihom. Ne na kolesu, nekje drugje pa ogromen pečat.

Če pretvorimo v kilometre, jih znese 2735. Izven asfaltnih poti, kjer se le da. Bajo Divide sta zasnovala Lael Wilcox in Nicholas Carman. S štartom v kalifornijskem San Diegu, nato vzdolž kalifornijskega zaliva in s ciljem v mehiškem San Jose del Cabo! Vmes pa divjina in čarobni razgledi, zopet nekaj civilizacije, nato kolovozi in skoraj brezpotja.

Baja Divide je postal cilj nemškima popotnikoma Joni in Franziju, ki sta na svoji bikepack avanturi srečala še en dobro poznan par – Saško in Przemeka (Z biciklom naokoli), ki sta jima nekaj časa delala družbo.

Da bo zgodba še popolnejša, sta pečat pri filmu pustila Tina in Blaž iz OSM Films, ki sta poskrbela za produkcijo. Za grafifiko je poskrbel Marko Šajn. Ni kaj, skoraj slovenski film. Po končani avanturi sta se Jona in Franzi podala na še eno bikepack popotovanje, trenutno kolesarita prek Andov proti Patagoniji.


Franzija in Jono lahko spremljaš na blogu Tales on Tyres, Saško in Przemeka na blogu Z biciklom naokoliMarka Šajna poznaš, drugače lahko klikneš na njegovo novo spletno stran markosajn.com. Dvojec iz OSM Films – Tina Lagler in Blaž Miklič sta dosegljiva na osmfilms.com. Roko nad vsem pa drži zanimiva kolesarska znamka Bombtack Bicycle Co.

bajadivide.com

Sledite nam