xc rašica
15. septembra 2021

Prvi XC Rašica, rekord na Rašico, nov datum za ljubljanski pumptrack dirki, Human Fish Gravel, Cukarca vsak dan, nov maraton v Čičariji, DH Bjela z Vrečkom, Režabek na FMB Nemčija, Dolimitenmann, Markič na enduro Forni, Gravelman ZG, intervju s predsednikom KZS in AMZS test čelad.

Prvi XC Rašica in rekord do vrha

Na severozahodu Rašice se dogaja na polno, zlasti za “ta male”. Naprimer sobotni prvi XC Rašica po namenskih stezicah, ki so jih gradili okoli doskočišča smučarske skakalnice SD Strahovica. Poročilo in fotogalerija na strahovica.si.

Pa še 25. kronometer na Rašico so izvedli in Žan Pahor je postavil neverjeten rekord. V tem času “normalni” ne pridemo do križišča … strahovica.si

Naslovna fotografija SD Strahovica

Ljubljanski pumptrack vikend čaka nov datum

Za ta konec tedna je bil načrtovan dvojni spored na KoloParku Nove Fužine – v soboto z dirko Pumpaj Slovenija in spremljevalnim sporedom ter v nedeljo z državnim prvenstvom. Pa je vremenska napoved prekisla in gresta dogodka paketno na poznejši datum, ki še ni dorečen. Sledi Pumpaj Slovenija in Ljubljana MTB vikend.

Jutrišnji (četrtek) dogodek Pumpaj Slovenija v Laškem pa bo! Več

Makadamkanje s človeško ribico

Končno je “šel skozi” prvi Human Fish Gravel po Notranjski in Primorski na treh razdaljah. Vrstni redi
O epskem poganjanju na 270 km trasi pa največ pove reportaža Mateja Zalarja na runda.si.

Cukarca vsak dan

Čeprav so se lotili vikendaško, so bili po prvem vikendu tako navdušeni nad odzivom, da so park pri Ivančni Gorici odprli tudi med tednom med 15. in 19. uro. www.facebook.com/parkcukarca

Z bici po Čiči

9. oktobra dobimo nov MTB maraton, so odkrili pri prijavim.se. Po Čičariji v sodelovanju Ilirske Bistrice in Kozine ter organizatorjev MTB Slavnik in Kolesarskega vikenda Ilirska Bistrica.

DH Bjela

Na DH Bjela na Bjelašnici nad Sarajevom (UCI C2) je Kristjana Vrečka (Supersnurf) prehitel le Francoz Gauthier Loncke, mladinec Gal Jevšenak Kodrič (Rajd) je bil 5. Red Bullova fotogalerija.

Režabek v Nemčiji

Boris Režabek je nastopil na slopestyle tekmovanju serije FMB na festivalu 4Bikes v Nemčiji. Z dvema padcema v kvalifikacijah se žal ni uvrstil v finale, je pa kaj videti na njegovem Instagramu.

Mož iz Dolomitov

Vikend štafetnega hribovskega izziva Red Bull Dolomitenmann v Lienzu je bil. Tudi s Slovenci – Rok Naglič je z mednarodno ekipo Virgosystem X Team zasedel 7. mesto, sam je bil v MTB etapi 13. Povsem slovenska ekipa BeXtreme Squad z Boštjanom Hribovškom na kolesu je bila 37., Boštjan na MTB 18. Vrstni redi.

Enduro Forni

Jan Markič (ŠKTD Avče) je že prejšnji konec tedna zmagal na enduro dirki na Forni di Sopra, prvenstvu Furlanije-Julijske krajine in dirki serije Triveneto Enduro MTB. Blaž Černigoj (Kamplc) je bil 11. Vrstni redi

Gravelman ZG

Tudi z malo zamude: Matej Drinovec je dobil Gravelman Zagreb. Poroča mtb.hr.

Predsednik odgovarja

Intervju s predsednikom Kolesarske zveze Slovenije Pavlom Marđonovićem na rtvslo.si.

AMZS in test čelad

AMZS je “preizkusil” 14 kolesarskih čelad (v resnici je evropsko združenje naročilo preizkus pri neodvisnem izvajalcu). Beri na delo.si.

Sledite nam