Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
2. decembra 2019

Mtb kamp v organizaciji afriškega leva Petra Vesela je zopet postregel z lepim vremenom, dobrimi trejli, predvsem pa z zabavno družbo kolesarjev.

Sejem bil je živ! Kampi Petra Vesela so v zimskem obdobju postali stalnica. Nekaj manjših, pred leti v Cerknici, je nakazalo, da je zanimanje za bolj sproščen način priprav v tem obdobju precejšnje. In ko je v enačbo stopil še Rabac s hotelskim podjetjem Valamar in Bike centrom Rabac, je vse skupaj dobilo povsem nov okvir.

Logistika zaradi dostopnosti Rabca ni zahtevna, pa tudi klimatske razmere so v tem času zelo primerne. V preteklem vikendu se je zbralo okoli trideset tečajnikov, dobra polovica na kolesih in seveda še precej dnevnih “firbcev”, ki so želeli “povohati”, kako je to videti in kaj od tega lahko odnesejo. In tega je bilo veliko! In ne govorimo samo o zabavnih in mestoma precej napornih trejlih in vožnjah s Petrom, ki si je prav za vsakega tečajnika vzel čas in pomagal z nasveti.

Tudi neformalna predavanja Urbana Komaca o prilagajanju telesa na napore, Roberta Ciglarja o pravilni prehrani in hidraciji med kolesarjenjem ter Mateja Mugerlija o načrtovanju in spremljanju priprav, so tečajnike pritegnila na način, ki na takšnih srečanjih ni običajen. Ker je bilo vse na zelo sproščeni ravni, so vprašanja kar deževala.

Glavne vožnje so potekale v kolesarskem parku, na Ripendo ter na krogu na Skitačo, vedno v družbi nekaterih slovenskih zvezdnikov gorskega kolesarstva. In prav to Rabac z okolico postavlja v vrh evropskih destinacij v pred- in posezoni.

Trejli, ki se množijo po planoti nad Rabcem, v okolici vrha Standar, so seveda precej kamniti, a hkrati nezahtevni in zato primerni za vse. Seveda pa na vsakem razcepu, ki jih je nešteto, lahko zaviješ na težji in bolj zahteven del trase, ki nato zahteva vse tvoje znanje in telesno pripravljenost. Lahko si vzameš kako uro za intenzivno vadbo ali pa cel dan za popotovanje in uživanje v razgledih.

Lep sončen vikend v Rabcu je pokazal vse, kar je bilo načrtovano in še več. Zadovoljstvo in nasmehi tečajnikov so bili velika nagrada za Petra in še ena potrditev, da si kolesarji tega želijo in čakajo na podobne dogodke, da dobijo nadaljnjo motivacijo in potrditev izbire načina življenja. Šport, zabava, druženje in nasveti v prijetnem okolju in na primernem terenu. To je paket, ki so ga Peter, Valamar in Bike Center Rabac uspešno splavili pred letom dni in ki z udeležbo na njem in zanimanjem zanj, obrestuje vse vložene napore.

Se vidimo na naslednjem Petrovem MTB kampu, ki bo predvidoma konec januarja 2020.

Foto Aleš Boben

Preberi še
Rabac: Valamar z ambasadorjema Fumićem in Veselom
Kamp Petra Vesela: V Rabcu bi vsi repete!

Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam