Veseli MTB kamp
11. decembra 2022

V mesecu januarju te čaka še en odličen gorskokolesarski kamp s Petrom Veselom na čelu. Tokrat ob njem izkušena gorskokolesarska vodnika.

Gorskokolesarski kampi Petra Vesela imajo že lepo tradicijo. Prvi Veseli kamp takšnega formata je Peter v sodelovanju s hotelsko verigo Valamar pripravil januarja 2019 v Rabcu. Kolesarsko druženje z afriškim levom od takrat mnogim kolesarjem pomeni vsakoletni vstop v novo kolesarsko leto. Januarja letos je Peter ob slovesu napovedal, da bo naslednji Veseli kamp na novi lokaciji. Obljubo je držal in med 19. in 22. januarjem 2023 bomo kolesarili po otoku Krku!

Hotelska veriga Valamar je v kampu Ježevac v mestu Krk ponudila mobilne hišice, Peter bo pripravil program, MahMTB vodnika Živa in Matej pa bosta poskrbela, da bo vsak udeleženec dobil to, po kar bo prišel.

Za koga?

Veseli MTB kamp je vedno namenjen vsem kolesarjem: gorskim in cestnim (z gorskimi kolesi), tekmovalcem, rekreativcem in uživačem, starim in mladim, tistim, ki Petra poznate, in onim, ki ga boste srečali prvič, takim s kolesi na nožni pogon in drugim, ki jim pri pedaliranju pomaga elektrika. Vabljene so tudi družine in tisti, ki sploh ne bi kolesarili ali pa samo ne bi kolesarili z nami. Krk je lep tudi za sprehode.

Kaj boš spoznal?

Udeleženci kampa se boste naučili, kako se pripraviti na dirko ali pa le za običajno turo po domačih hostah. Izvedel boš, kako se obleči in kaj pojesti, kaj moraš vzeti s seboj na turo, kako poskrbeti za kolo, kako med kolesarjenjem paziti nase in na druge. Spoznal boš, kako se pravilno lotiti tehničnih vzponov in spustov, kako se voziti v skupini, kaj vse se ti lahko zgodi med vožnjo in kako težave odpraviš. Skupaj bomo pregledali kolesa in svetovali, kaj lahko in kaj moraš spremeniti. Povedali ti bomo, kakšni so sodobni gorskokolesarski trendi in kakšna bodo kolesa prihodnosti. Izčrpno bomo obdelali tudi točko ”razno” – to boste prispevali vi.

Kje bomo vozili?

Brez Mesečeve pokrajine ni kolesarjenja po Krku. V nasprotni smeri proti Malinski se skrivajo steze, ki jih mnogi ne poznate. Za Vrbnikom se bomo dotaknili nove trase 4 Islands MTB Epic za leto 2023. Kakšno skrivnost pa moramo prihraniti za konec. Razdeljeni bomo v tri različno zahtevne skupine in tako si bo lahko vsak izbral primerno turo.

Nastanitev

Nastanjeni bomo v ogrevanih mobilnih hišicah kampa Ježevac. Vsaka enota ima kuhinjo, kopalnico in dve spalnici. V eni je zakonska postelja, v drugi sta dve ločeni. Za obroke moramo tokrat poskrbeti sami. Cena najema celotne mobilne hišice je 56 evrov na dan oziroma 14 eur na osebo. Mobilno hišico imate lahko sami za sebe ali jo delite z drugimi udeleženci kampa.

Kdaj?

Uradno se Veseli MTB kamp začne v četrtek, 19. januarja 2023, in traja do nedelje, 22. januarja. Na kampu si lahko vse dni, če so ti štirje dnevi preveč, lahko prideš le za dan, dva ali tri. Prav tako lahko na Krk prideš že prej, hišice so nam za isto ceno na voljo že od nedelje, 15. januarja. V primeru slabega vremena bomo Veseli MTB kamp prestavili na kasnejši termin.

Stroški?

Skupinsko rezervacijo bomo uredili mi, stroške nastanitve pa pokriješ sam na recepciji kampa. Strošek aktivne udeležbe na kampu znaša 25 evrov na dan. Računica naprej je preprosta, znesek pomnožiš s številom aktivnih dni. Če ne furaš, ne plačaš nič. Udeležbo bomo poračunali pred zaključkom kampa. Aktivni dan kampa te torej stane 39 eur (14+25).

Kaj potrebuješ?

Če želiš kolesariti z nami, potrebuješ gorsko kolo z z ustrezno porfiliranimi gumami, čelado (to moraš imeti na glavi ves čas kolesarjenja), kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, nekaj popotne hrane, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Sončnih 12 stopinj je drugačnih od senčnih ali vetrovnih. Dobra volja je na Veselem MTB kampu obvezna! Priporočamo sklenjeno dodatno turistično zavarovanje ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Z našimi partnerji vam lahko pomagamo pri izposoji ali ugodnem nakupu.

Prijave

Prijave na mail: servis.vesel@siol.net ali matejmah@gmail.com. Ob prijavi navedi imena in priimke udeležencev, datum prihoda in odhoda, ter način bivanja v mobilni hišici (samostojno ali deljeno z drugimi udeleženci). Po prijavi boš dobil potrditveni mail. Število mobilnih hišic je omejeno!

Fotografije Matej Hartman

Preberi še

Na kampu s Petrom Veselom

Sledite nam