migamo za tadeja, small friday
Freestyle zaposli
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
19. avgusta 2021

Dobrodelno kolesarjenje, pešačenje, odbojka in nogomet v Završnici, pa še dražba in donacije za člana MTB skupnosti TaMalPetek / Small Friday.

Življenje med nas razdeli različno dobre karte in Tadej, član gorenjske MTB druščine Small Friday ali TaMalPetek, je izvedel, da je dobil zelo slabe. Diagnoza je kruta, da bi težko bila bolj: omiotrofična lateralna skleroza oz. ALS, progresivna nevrodegenerativna bolezen, zaradi katere odmirajo živčne celice v možganih in hrbtenici. Je hitro napredujoča in največkrat usodna.

Za izboljšanje kakovosti Tadejevega življenja in lažje premagovanje izzivov, s katerimi se srečuje on in njegova družina, so se njegovi gorskokolesarski prijatelji odločili, da poskusijo pomagati po svojih močeh.

Pripravljajo dogodek v dolini Završnice – seveda v četrtek, “tako kot je to tradicionalno in kot je tudi sam do nedavnega redno gonil z nami”. In to naslednji teden, 26. avgusta. Za Tadeja bodo od 16. ure dalje gonili na novem trailu Nivce in okoli Završniškega jezera, igrali odbojko in nogomet ter na koncu dogodka izpeljali dražbo podpisanih dresov nekaterih največjih slovenskih in svetovnih športnikov.

Če se dogodka ne boste mogli udeležiti, lahko svoje kroge opravite tudi en teden pred in en teden po dogodku – torej med 19. avgustom in 2. septembrom 2021 (ali kolesarjenje celo preskočite …), donacijo pa nakažete na poseben namenski transakcijski račun:

TRR: SI56 0313 4100 0000 534
SKLIC: SI00 967 093

Vsa zbrana sredstva bodo namenili Tadeju in njegovi družini.

Kdaj?

Glavni dogodek:
Četrtek, 26. avgust 2021, od 16:00 do 22:00

Svoje kroge kroge pa lahko opravite tudi en teden pred in en teden po dogodku – torej med 19. avgustom in 2. septembrom 2021. Svojo donacijo pa nakažete na zgornji transakcijski račun.

Kje?

Dolina Završnice (jezero Završnica, trail Nivce) in bar Zavrh.

Kako?

Prijavnina za turnir odbojke in nogometa: 40 € na ekipo
Vsak krog s kolesom na trailu ali okoli jezera: 5 €
Vsak krog peš okoli jezera: 5 €

Program

  • 16:00 – 19:00 – Gon’mo za Tadeja na trailu Nivce & okoli jezera v dolini Završnice
  • 16:00 – 19:00 – Dobrodelni turnir trojk v nogometu in odbojki na mivki
  • 16:00 – 22:00 – Prodaja ART izdelkov pred barom Zavrh
  • 19:30 – 21:00 – Dražba podpisanih dresov vrhunskih športnikov
  • 20:00 – 22:00 – Ansambel Kdrvoč, Bar Zavrh

Dogodek na Facebooku

tamalpetek, smallfriday

Kdo so TaMalPetek

Tamal petek je skupnost več kot 200 gorskih kolesarjev z Gorenjske, ki jih najlažje opišemo kot enduro kolesarje. Skupinske ture imajo ob četrtkih, sicer pa so zaslužni za izgradnjo marsikatere poti in tudi vodijo.

Facebook @smallfriday.mtb
Instagram @smallfriday.mtb

#ridesmallfriday

smallfriday.com

Fotografija Darko Mulej

Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam