3. avgusta 2019

Dolina sonca je srečen kraj slovenskih tekmovalcev v 4krosu, čeprav ima včerajšnji super rezultat kanček grenkega priokusa.

Čeprav se je včeraj nebo nad Dolino sonca zaprlo in je deževalo tako med kvalifikacijami spusta kot na dirkah kratkega krosa, je bilo pod reflektoriji na progi za 4kros v dirki svetovnega prvenstva vroče in napeto ter z dvema slovenskima predstavnikoma med najboljšimi dvaintridesetimi.

Urban Rotnik, sedmi četrtkovih kvalifikacij, je nastopil v šesti izmed osmih skupin. Družbo v prvem krogu so mu delali Nemca Ingo Kaufmann in Ingo Schegk, 23. in 26. kvalifikant, ter Francoz Romain Mayet, ki je dosegel deseti čas.

Težjo skupino je imel v četrtek 32. Matija Stupar. Ob bok se je postavil Čehu Tomašu Slaviku, zmagovalcu kvalifikacij, 16. v četrtek Nemcu Robinu Eggerju in 17. uvrščenemu Felixu Kleeju iz Švice. Stupar je obstal v prvem krogu, Rotnik pa je mlel dalje in to vse do zadnjega obračuna večera!

Veliki finale se je bil med Fancozom, Britancem, Švedom in Slovencem. Najkrajšo je na žalost potegnil Slovenec, a je vseeno prišel do uspeha kariere. Urban Rotnik je osvojil četrto mesto, bron je pripadel Švedu Felixu Beckmanu (lani peti), srebro Britancu Eliottu Heapu (lani četrti), novi svetovni prvak je postal Romain Hepayet in je mavrico že drugo leto zapored ponesel v Francijo, podedoval jo je namreč od Quentina Derbierja.

Rotnikov rival na Flat Out Days pumptracku, nekdanji svetovni prvak v 4krosu Čeh Tomaš Slavik, je z zmago v malem finalu zasedel peto mesto. Matija Stupar je na koncu osvojil 30. mesto.

Vrstni redi 


Matija Stupar

Ženske

Le dve skupini s po štirimi tekmovalkami na startu in mali ter veliki finale. Naslov najspretnejše štirikrosistke je ubrnila Čehinja Romana Labounkova, drugo mesto je tako kot lani osvojila Britanka Natasha Bradley, tretja je bila mlada Francozinja Mathilde Bernard.

Vrstni redi 

Fotogalerija Klavdija Blažka



Preberi še
VdS: Rotnik na 7. mestu v kvalifikacijah 4krosa

Sledite nam