21. februarja 2015

Tolminec Uroš Žagar si je pri padcu na Kobariškem Stolu pred petimi leti poškodoval hrbtenjačo, na teku Wings for Life World Run mu bo kajakaš namenil svoje korake.

Za krmilom, v spustu s po enim prstom na vsaki zavori se niti ne zavedaš, kakšen je možen scenarij, če se pokrijejo vsa najbolj črna naključja. O tem niti nočeš razmišljati, sicer bi igral biljard ali … se morda lotil teka.

Uroš Žagar je pravi Tminc – zaljubljen v naravo in športne aktivnosti, ki jih okolica doline Soče ponuja. ”Če si doma iz Tolmina, se s športom skoraj moraš ukvarjat. Če pogledaš te hribe okol, to naravo … to te kar kliče ven,” pravi.

Kot strasten kolesar se je pred petimi leti s prijatelji odpravil na spust s Kobariškega Stola. Med spustom se je zgodila nesreča, pri kateri si je Uroš poškodoval hrbtenjačo. Življenje se je spremenilo.

Po nesreči je kolo zamenjal za kajak, pred dvema letoma pa si je kupil tudi ročno kolo, s katerim lahko ponovno kolesari po okolici Tolmina.

Na teku Wings for Life World Run 3. maja, kjer je geslo “Tečemo za tiste, ki tega ne morejo,” bo kajakaš Peter Kauzer svoje korake namenil Urošu. Komu jih nameniš ti?

Z udeležbo na dogodku Wings for Life World Run podpiraš neprofitno organizacijo Wings for Life Foundation, ki financira projekte za raziskavo hrbtenjače po vsem svetu. Sto odstotkov startnin od dogodka Wings for Life World Run in vsa sredstva sponzorjev gredo neposredno v raziskave. Colin Jackson, ki je bil na vrhuncu svoje kariere eden najboljših tekačev čez ovire, je mednarodni športni direktor dogodka: “Poškodba hrbtenjače se lahko pripeti komur koli. Že samo neroden zdrs ali padec lahko privede do dogodka, ki ti spremeni življenje. V raziskave hrbtenjače se ne namenja dovolj sredstev. Zbrati jih moramo, zato da pridobimo najboljše znanstvenike, ki bodo z vztrajnostjo resnično pripomogli k izboljšanju življenj drugih.”

Wings for Life World Run, eden najbolj inovativnih in zabavnih tekmovalnih tekaških dogodkov na svetu, se ponovno vrača v drugi izdaji 3. maja 2015. Udeleženci se bodo zbrali na več kot 35 lokacijah na kar šestih celinah, da začnejo teči točno ob 13.00. Kar je še pomembnejše, dogodek je odprt za vse tekače in netekače, za tiste, ki tečejo že leta ali pa so šele začeli teči. Vsak je dobrodošel!

www.wingsforlifeworldrun.com

Sledite nam