8. julija 2018

Pred današnjim olimpijskim krosom v Dolini sonca še poročilo s petkovega kratkega krosa, ki sta ga dobila Mathieu van der Poel in Annika Langvad.

Na petkovem kratkem krosu svetovnega pokala v Val di Sole zmagovalca Mathieu van der Poel in Annika Langvad. Tanja Žakelj odlična petnajsta.

Na tretjem kratkem krosu sezone je drugo zmago slavil Mathieu van der Poel, ki je na strmem vzponu napadel in slediti mu ni mogel niti Nino Schurter (Scott-Sram). Na koncu je bila razlika sedem sekund in deset pred tretjim Maximom Marottom (Cannondale Factory Racing), ki je dobil šprint zasledovalne deseterice.

Schurter: “Proga v VdS je zelo zahtevna in boj je bil trd. Z drugim mestom sem zelo zadovoljen, saj nisem hotel postreljati vseh metkov pred nedeljsko dirko.”

Van der Poel: “Enostavno na polno v vzpone in potem iskanje predaha na kratkih spustih. Na 30 sekund sprinta sem zelo dober in to sem izkoristil. Upam, da mi bo uspelo tudi v nedeljo. Upam, da mi bo končno uspelo zmagati. Sem v formi in tega ne skrivam. Prvi krosi se niso izšli po pričakovanju. A sedaj sem tudi fizično nared in brez poškodb in tokrat nimam izgovora. V nedeljo hočem stati na vrhu.”


Res je strmo … Annika na čelu.

Ženske

Annika Langvad (Specialized Racing) je dobila tudi tretji kratki kros sezone. V vsakem krogu se je na vzponu otresala tekmic in v zadnjem krogu sta ostali le še dve, ki pa ji tudi nista zmogli slediti. Tako je zmagala pred Anne Tauber (CST Sandd American Eagle) za pet in Alessandro Keller (Thömus RN Racing) za deset sekund.

Annika: “Ni bilo tako lahko. Imela sem več treme, kot na prejšnjih dirkah. Nisem pa si mislila, da mi bo proga tako ustrezala. To je povsem nova izkušnja zame. Sedaj se vidi, da so točke kratkega krosa zelo pomembne za skupno uvrstitev.”

Tanja Žakelj je bila zelo zadovoljna s svojo uvrstitvijo na petnajsto mesto, še bolj pa z vožnjo, ki jo je tja pripeljala. Start in prvi krogi so ji zelo dobro uspeli in slabših starti v prejšnjih dirkah so le slab spomin. Upamo, da tudi v nedeljo ponovi svojo vožnjo, saj se v VdS odlično počuti.

Tanja: “Zelo sem vesela, da mi je vožnja tako dobro uspela. Seveda je druga startna vrsta lepa nagrada za dober start. Ta kratki kros je prav razburljiv in počasi mi bo še postal všeč.”


Kaj pa pumptrack? Za prehitevanje ni prostora.

Nedeljski dirki v krosu elitnih kategorij si lahko ogledaš na redbull.tv, kjer najdeš tudi posnetek kratkega krosa.

Uvodna fotografija Klemen Humar, Tanja “v kontra” po DH progi

Preberi še
Ta vikend: Trojček svetovnega pokala v Val di Sole

Sledite nam