Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
20. novembra 2018

Aleš Boben je letošnji celoten tekmovalni cikel izkoristil za testiranje različnih kolesarskih komponent. Tokrat pa še en nepogrešljivi kos oblačil in zaščitni trak za okvir.

Včasih moraš brskati po spletu, da naletiš na kakšno blagovno znamko, ki “seka” iz povprečja. Tokrat je to britanski Prototape. Preizkusil sem dva popolnoma različna izdelka: rokavice in zaščitni trak okvirja.

Trak

Zamisel o novem materialu za zaščito okvirja je bila v zraku že nekaj časa. Potem, ko so že več let preizkušali obstoječe materiale, je osebje podjetja Prototape menilo, da je treba ustvariti resnično “kožo”.

Ta druga koža je morala biti odporna, vendar ne preveč toga, z atraktivnim dizajnom, predvsem pa nekaj posebnega na dotik. Tako je nastala edinstvena tekstura, izdelana z UV tiskalnikom in s tremi zaščitnimi sloji debeline 500 mikronov.

Prijetno sem bil presenečen, da je zaščitni trak tako debel. Res se precej razlikuje od ostalih tako imenovanih zaščitnih trakov. Zaščita je prožna in ni toga. Daje občutek blazine in je pri tem tudi lepo videti.

Proizvajalec pravi, da je bilo vloženih devet mesecev razvoja in štiri mesece testiranja, da je prišel do proizvoda, ki mu zaupa.

Všeč mi je, kako ga lahko uporabiš na neenakomerni površini in se prilagodi in nalepi brez zračnih mehurčkov. Poleg dobrega videza daje občutek, da lahko absorbira udarce. Čeprav zelo dobro drži, pa pri odstranjevanju ne pušča sledov lepila na okvirju.

Osnovni komplet je sestavljen s petnajstih delov, saj gre za nekakšen univerzalen zaščitni sistem:
– en del za spodnjo cev
– šest puščic za podaljšanje zaščite na spodnji cevi
– ena puščica za zaščito zgornje cevi
– dva kroga za zaščito krmilne cevi
– štiri eliptične nalepke
– en okrogel logotip.

Skratka, če želiš zaščititi svoj okvir pred udarci in mu dati ekskluziven in estetski “flair”, potem je Prototape prava stvar. Komplet je po zelo privlačni ceni 24 evrov na voljo na spletni strani proizvajalca.

Rokavice

Pri Prototape sem naletel tudi na rokavice. Te so kot nalašč za jesen in zimo. Dober oprijem, lepo se prilegajo, v bistvu tako, kot se morajo. Material odbija vodo, tako da se ne napijejo in roke ostajajo suhe in tople. Potrebno je nekaj časa, da se lepo uležejo po roki. V tednu dni se že naredijo pregibi na pravih mestih in nato se rokavice res prilegajo kot – rokavice. Barva pa itak, težko jih zgrešiš ali pozabiš. Cena je 28 evrov in sodeč po materialu bodo trajale nekaj sezon.

Na spletu – prototapebrand.uk 
Na facebooku – facebook.com/ProtoTape

Foto Aleš Boben

Vsa Bobijeva letošnja opažanja na enem mestu:
Bobi preizkuša: Taya TOLV
Bobi preizkuša: Potopna sedežna opora KS LEV-CI
Bobi preizkuša: Darimo, lahke komponente iz Španije
Bobi preizkuša: Tesnilna tekočina Caffelatex
Bobi preizkuša: Plašči Onza Canis
Bobi preizkuša: Merilec moči Dyno Velo
Bobi preizkuša: Krmilo in krmilna opora CTK Light
Bobi preizkuša: Trening platforma 2peak
Bobi preizkuša: Potopna sedežna opora Kind Shock Lev Ci
Bobi preizkuša: Rotor InPower
Bobi preizkuša: Polar OH1

Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam