9. oktobra 2017

“Slovensko whip-off prvenstvo” v bike parku Ljubljana v organizaciji fantov, ki radi letijo visoko in daleč, pa ne preveč naravnost. Lep žur ob koncu DH sezone.

Kakšen dogodek! Na končni postaji ljubljanske petke v Podutiku, kjer živi Bike park Ljubljana, se je v soboto frčalo, gledalci so vreščali. Fantje so se nekje naučili hudo whipati (v zraku kolo postavljati čim bolj pravokotno na smer letenja). Poroča eden od prirediteljev (in letalcev) Jure Cindro:

 

Pred letom dni se je štirim rajderjem zdelo za malo, da morejo iti v tujino iskati večje skoke, tako da so se odločili vzeti stvari v svoje roke. S pomočjo lokalnega kluba KD Rajd se je našla primerna lokacija in zrastel je en izmed večjih skokov v Sloveniji kadarkoli. Bilo je kar nekaj iteracij izvedbe skoka, a na koncu smo s pomočjo Šladming heroja, master šejperja Janeza Bajde, prispeli na perfekno izdelan, skoraj 15 metrov dolg double, oziroma skok z luknjo.


Zmagovalec Jure Tunič

Ker se jim zdijo Whip-off eventi najbolj atraktivni, tako za tekmovalce kot tudi za gledalce, je ekipa prišla na idejo, da bi začeli s tradicijo slovenskega whip-off prvenstva. S skupnimi močmi parih članov Rajda in Batta se je v soboto odvil dogodek skakanja, kjer se tekmuje, kdo lahko v zraku kolo postavi čimbolj “pošrek”. 

 

Nabralo se je 18 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške in Francije. Začelo se je s prostim treningom, na katerem je bilo sprva kar nekaj treme, a so se tekmovalci hitro ogreli in začele so padati razno razne divje oblike v zraku. Do kvalifikacij se je nabrala množica, ki jo je zabaval vodja Supersnurfove ekipe, eden in edini Kristjan Vreček, s pomočjo mikrofona in zvočnikov, ki jih je prispeval Rok Vodnik. Lahko rečemo, da dogodek ne bi bil enak brez njiju. Poleg tega je za pogostitev s čevapi, hotdogi in burgerji, ter da gledalci in tekmovalci niso ostali žejni, poskrbela Zlata kuhna iz Trzina.


Vreč’k na mikrofonu

 

Sodniška četverica Cec, Svaguša, Zupanek in fotograf eventa Klemen Humar, so imeli polne roke dela z izbiro top 10 tekmovalcev za finale že v kvalifikacijah. V finalu so glasni navijači spodbujali tekmovalce do izjemnih mej whipov skrajnih leg. Po koncu uradnega dela finala so se zbrali še vsi tekmovalci in odpeljali skupni vlakec za občinstvo.

Vrstni red whipoff:

1. Jure Tunič

2. Nejc Avbelj

3. Jan Perše

4. Jure Cindro

5. Luka Borse


Best trik:
Gašper Dolinar (to je tale zgoraj)

 

Nagrade so prispevali Flum LTD, Red Bull, Unior Bike Tools in Funsports


Poročilo na strani KD Rajd z galerijama Klemna Humarja in Anžeta Furlana

Še več fotogalerij se nabira v facebook dogodku, video sledi!

Fotografije Klemen Humar, na naslovni je Aljoša Čemažar

 

Sledite nam