4. oktobra 2009

Slovenski prvak v spustu Miran Vauh (KK Črn trn) je zmagovalec zadnje dirke v spustu na hrvaško-slovenski DH sceni v Gračišću v hrvaški Istri. Velenjčan je bil v finalu prepričljivo hitrejši od tekmecev – za več kot 6 sekund je prehitel drugouvrščenega v članski konkurenci Boštjana Volfa (Supersnurf RSP).

Slovenski prvak v spustu Miran Vauh (KK Črn trn) je zmagovalec zadnje dirke v spustu na hrvaško-slovenski DH sceni v Gračišću v hrvaški Istri. Velenjčan je bil v finalu prepričljivo hitrejši od tekmecev – za več kot 6 sekund je prehitel drugouvrščenega v članski konkurenci Boštjana Volfa (Supersnurf RSP). Za 25 stotink je bil od Volfa hitrejši zmagovalec med mladinci Blaž Hölcl (Enduro Mulisha), ki je tako zasedel drugo mesto v absolutni razvrstitvi. Tik za Volfom se je v tej razvrstitvi uvrstil slovenski mladinski prvak Aleš Virtič (MTB Koroška), peti je bil letos pogosto najhitrejši Hrvat Dejan Mamuzić (BBK Zlatni medvjed).

1. Miran Vauh

1. Miran Vauh, vse foto Tomaž Deisinger

2. Blaž Hölcl

2. Blaž Hölcl

3. Boštjan Volf

3. Boštjan Volf

4. Aleš Virtič

4. Aleš Virtič

5. Dejan Mamuzić

5. Dejan Mamuzić

1. Kristina Filetin

1. Kristina Filetin

4. Špela Horvat (sicer najhitrejša mladinka, a te kategorije ni)

4. Špela Horvat (sicer najhitrejša mladinka, a te kategorije ni)

Radoš Prinčič za eno sezono med elito, 2011 pa morda že premeče masterje

Radoš Prinčič za eno sezono med elito, 2011 pa morda že premeče masterje

Najhitrejši

Najhitrejši

Kako ne bi objavili te prelepe fotografije, morda celo privabi še več gledalcev na spust (a Lisa si takšen slog lahko privošči le na treningu)

Kako ne bi objavili te prelepe fotografije, morda celo privabi še več gledalcev na spust (a Lisa si takšen slog lahko privošči le na treningu)

Med dekleti je troboj najhitrejših Hrvatic še enkrat dobila Kristina Filetin (BK Kalorija), med veterani in amaterji pa sta šli zmagi v Slovenijo z Andrejem Šumbergarjem (Supersnurf) in Radošem Prinčičem (KK Djak). Radoš je dosegel odličen čas tudi v absolutni konkurenci in tako tudi končal svojo amatersko kariero, saj bo naslednjo leto nastopal z licenco kategorije elite.

Udeležba je bila z nekaj manj kot sto tekmovalci iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije tokrat nekaj manj številčna kot v zadnjih letih. Pred dvema letoma, ko je dirka štela tudi za slovenski pokal in prvenstvo Hrvaške, je bilo na štartu kar nekaj deset več tekmovalcev. Tokrat je manjkalo tudi kar nekaj hitrih Slovencev, ki so zadnja leta imeli Gračišće na svojem koledarju.

Vauh, ki je letos poleg slovenskega DP zmagal tudi že na hrvaškem DP v Pakracu in na ulični dirki na Reki (pa še v kakšnem polfinalu oziroma kvalifikacijah), je bil na istrski progi danes dopoldan drugi najhitrejši s sekundo in 41 stotinkami zaostanka za Janom Cestnikom (MTB Trbovlje/Specialized). Volf je na tretjem mestu za Cecom zaostajal že dobre štiri sekunde, le malce hitrejši je bil že takrat Hölcl. Vse je kazalo na to, da bosta Miri in Cec v finalu še enkrat bila bitko za zmago, drugi pa se bodo potegovali za tretje mesto. A Janu, zadnjemu s štarta v finalnem nastopu, je v spodnjem delu počila prednja guma. Na hitri progi ni tvegal za morebitno mesto ob zmagovalnih stopničkah, tako je zaostal več kot 18 sekund in končal na 10. mestu. Vauh pa je za dobrih 6 sekund in pol popravil svoj dosežek iz polfinala in postavil tudi nov rekord proge (pa če je to ob prestavitvah linij in stalnem spreminjanju podlage še tako trapast podatek). Miran je bil tudi prvič v Gračišću.

Kaj sta po dirki povedala Vauh in Hölcl, lahko slišiš v kratkem videu >>

Ceca, Vauha in Hölcla utegnemo po koncu dirk v spustu videti še na finalu 4X pokala v Plavah.

Vrstni red

moški elite
1. Miran Vauh (Slo, KK Črn trn) 3:11,64
2. Boštjan Volf (Slo, Supersnurf RSP) +6,23
3. Dejan Mamuzić (Hrv, BBK Zlatni medvjed) +8,00
4. Emanuel Humar (Slo, ŠKTD Avče) +9,13
5. Primož Ravnik (Slo, Team Grintovec) +11,25

ženske elite
1. Kristina Filetin (Hrv, BK Kalorija) 3:57,75
2. Dubravka Družeta (Hrv, KBBXS Adrenalina) +5,29
3. Andrea Radačić (Hrv, BK Mamut) +16,50
4. Špela Horvat (Slo, KD Rajd) +27,03
5. Vanja Krbavčič (Hrv, BK Buzet) +41,31

mladinci
1. Blaž Hölcl (Slo, Enduro Mulisha) 3:17,62
2. Aleš Virtič (Slo, MTB Koroška) +0,39
3. Matija Čemažar (Slo, MTB klub Kranj) +2,58

master
1. Andrej Šumbergar (Slo, Supersnurf) 3:25,09
2. Zvonimir Ćepić (Hrv, BK Veli Vrh Cult) +20,54
3. Renato Đuranec (Hrv, KK Jastrebarsko) +24,14

amaterji
1. Radoš Prinčič (Slo, KK Djak) 3:21,76
2. Rok Vulič (Slo, Supersnurf) +8,52
3. Filip Vunjak (Hrv, BBK Zlatni medvjed) +10,98

 

Vsi vrstni redi v PDF na strani Adriatic timing >>


Povezave:

www.quadruvium.com/indexDH.html

Sledite nam