Vali Höll
26. januarja 2024

Lanska nesporna številka ena ženskega spusta Valentina “Vali” Höll po treh letih sodelovanja s Trekom nazaj k svojemu prvemu opremljevalcu, znamki YT Industries oziroma v ekipo The YT Mob.

Šest let je bila Valentina Höll zvesta znamki koles YT Industries, pogodbo z Avstrijko so podpisali pri njenih rosnih trinajstih letih, saj so že takrat verjeli v njen talent. Že takrat se jim je “Vali” zahvalila na najlepši možen način, saj je osvojila dva naslova mladinske svetovne prvakinje v spustu in dvakrat osvojila skupni seštevek mladinskega svetovnega pokala.

YT Industries – RockShox Trek Race Team – The YT Mob

Na domačem svetovnem prvenstvu leta 2020 je prvič nastopila v elitni kategoriji, a ji je grd padec preprečil dominanco, ki je je bila vajena v kategoriji mladink. Leta 2021 je nastopila v novih barvah in za ekipo RockShox Trek Race Team osvojila naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala. Sledila sta dva naslova svetovne prvakinje in še ena skupna zmaga v seštevku. S sezono 2024 se Valentina Höll vrača k znamki YT Industries oziroma postaja članica ekipe The YT Mob.

Valentina v ekipi z Oisinom in s Sian

Spustaška ekipa The YT Mob z dvema dekletoma in enim moškim predstavnikom. V sezoni 2024 jo bodo sestavljali Avstrijka Valentina Höll, Irec Oisin O’Callaghan in Avstralka Sian A’Hern.

Bo pa aktualna svetovna prvakinja deležna nekoliko drugačnega tretmaja, saj bo za razliko od Sian in Oisina, ki bosta tekmovala na vzmetenju Fox, ostala pri vzmetenju RockShox in komponentah Sram.

Oisin O’Callaghan: @oisinocallaghandh
Sian A’Hern: @sianahern
Valentina Höll: @valihoell

Dobrodošla doma

Valentina o vrnitvi k YT Industries

“Super je vrniti se nazaj k ‘družini’. Počutim se kot doma in vidim, kako navdušeni so pri YTju. Naslednjih nekaj let bo norih. Na kolo YT Tues se je bilo lahko navaditi. Je kolo, na katerem sem se naučila osnov in si v mladinski kategoriji ustvarila nekaj lepih spominov. Z veseljem pa se lotevam nečesa novega. Lahko bi ostala v svoji coni udobja in nadaljevala s tem, kar počnem, vendar mislim, da sem ravno prav stara, da zopet poizkusim nekaj novega in naredim naslednji korak.”

Ustanovitelj blagovne znamke YT Industries Markus Flossmann ob prihodu spustašice Höll:

“Ponovna srečanja kolesarjev so redka. K znamki se ne vračajo pogosto, zato je tokratna vrnitev domov še toliko bolj posebna. Obema nama veliko pomeni. Navdušen sem, da nadaljujem zgodovino, ki smo jo že ustvarili skupaj. Dobrodošla doma, Vali!”

The YT Mob na Instagramu: @the_yt_mob

Fotografije YT Industries

Preberi še

Gorskokolesarska tržnica 2023/24
Greg bo jezdil na Norcu

Sledite nam