21. marca 2019

Že naslednji konec tedna na Jamnici vikend delavnica tehnike vožnje in nastavljanje položaja in vzmetenja. Julija pa kamp Vida Peršaka za mlade do 18. leta.

Koroška nima le Black Hole bike festivala, XC Ravne, Krejanovega memoriala … O vsem tem in še čem koroškem več, ko bo čas, tokrat pa o dveh novih vikend kampih oziroma delavnicah. Čisto različnih. Stični točki sta le nekaj kilometrov razdalje in pa Vid Peršak.

Nastavi, se nauči in uživaj!

Že naslednji konec tedna, 30. in 31. marca, v Jamnici prirejajo vikend delavnico z naslovom Nastavi, se nauči in uživaj!

V dva dni z možnostjo bivanja v Ekohotelu Koroš so spravili tako poučevanje tehnike vožnje kot tisto, kar je zelo priporočljivo storiti že pred tem: nastavljanje položaja na kolesu in vzmetenja.

Na stezicah singletrail parka Jamnica bodo tehniko vožnje poučevali vodniki in učitelji Mountain bike nomada z Anejem Štruclom na čelu, poleg bo tudi enduro tekmovalec Vid Peršak.

Svoje znanje o nastavljanju položaja na kolesu bo podajal Niko Korber, licenciran strokovnjak po sistemu BodyGeometry.

Male in velike skrivnosti nastavljanja vzmetenja pa bo izdajal kar Uroš Gnezda, številka ena pri Fox Racing Shox Slovenija.

Dogodek na Facebooku

Kolesarski kamp Vida Peršaka (in možnosti za priprave na Ravnah)

Od 12. do 14. julija pa pridejo na račun še mladi od 10. do 18. leta, ki jih bo vodil najhitrejši slovenski enduro tekmovalec osebno. Center dogajanja bo v bike parku Poseka na Ravnah na Koroškem. V športnem centru Ravne pod Poseko bodo potekale še druge športne aktivnosti, prenočevanje pa bo organizirano prav tam v novem mladinskem hotelu Punkl.

Več o kampu na www.facebook.com/persakkamp

Prireditelj je ZKŠTM Ravne (Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti), ki obenem tudi vabi klube oziroma skupine na pripravljalne kampe v ostalih terminih. Za kolesarjenje so na voljo bike park Poseka z dvema progama z višinsko razliko 160 m, proga za kros XC Ravne, pumptrack, na širšem območju pa proge v Jamnici, vzponi do Ivarčkega jezera in na Uršljo goro ter kolesarjenje drugod po Mežiški dolini.

V športnem parku je še letni bazen in nastanitev v mladinskem hotelu Punkl, zanimivi leseni nizkoenergijski stavbi. Z wellnessom in savnami.

Več na www.zkstm.si

Naslovna fotografija je iz parka na Poseki, foto Urosh Grabner @uroshgrabner

Sledite nam