31. oktobra 2016

Lažja in hitrejša montaža pnevmatik pri sistemu brez zračnic.

Z novim Schwalbe Handy Tire Boosterjem je montaža tubeless pnevmatik precej bolj enostavna. Booster je lahek in priročen sistem, ki ga lahko uporabljaš tako v delavnici kot tudi na terenu.

Za montažo tubeless pnevmatike je potreben močan trenutni pritisk zraka, da rob pnevmatike hitro naleže na rob obroča in zatesni vmesni stik.
“Glede na kombinacijo pnevmatike in obroča to običajno ne deluje z običajnimi talnimi tlačilkami,” pojasnjuje Peter Krischio, direktor linije Schwalbe Race.
V delavnici ali garaži pa nam delo po navadi olajša kompresor.

Za varno in enostavno montažo brez kompresorja

Schwalbe ponuja Tire Booster, ki so ga razvili v sodelovanju z britanskim start-up podjetjem Airshot. Z njim lahko v trenutku napolnite pnevmatiko do 11 barov.

Tire Booster predstavlja pomembno prednost za montažo plaščev brez zračnic. S težo 435 gramov ga preprosto vzameš s seboj na svoja potovanja. Če potrebuješ še večji pretok zraka, je na voljo tudi poseben adapter. Za to je potrebno le odstraniti ventil in adapter se privije neposredno na vreteno ventila, pretok zraka pa postane maksimalen.

In tako deluje?

Tire Booster povežemo s klasično talno tlačilko. Z uporabo SV ventila na Tire Boosterju napolnimo valj in odpremo ventil za hitro sprostitev. Z običajnim tipičnim pokom pnevmatika hitro naleže na obroč in zatesni stik.

Schwalbe Tire Booster bo pri specializiranih trgovcih na voljo od decembra 2016.

Foto Schwalbe

www.schwalbe.com

 

Sledite nam