Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
4. aprila 2015

Velenjčan sestavil kolo in postavil najboljši čas pred W. Mastersom in Cimpermanom. Na progi 124 kolesarjev.

Domači pokal v spustu se letos sicer začenja šele 9. in 10. maja z DH Buzet, svetovni pokal že naslednji konec tedna v Franciji. Tam bo tudi nekaj udeležencev z današnjega DH Javor nad Trbovljami. Dan na kolesih za spust na klasični progi sicer ni klasična dirka, je bolj testiranje z merjenjem časov in vso varnostjo ob stezi, kot ga poznajo v F1 ali MotoGP. Je pa tudi podelitev in nekaj nagrad – že zato, da domači in gostje lažje počakajo na prave dirke.

Po nekaj urah voženj na čas, med katerimi so se najbolj pridni spustili po šestkrat, je imela najhitrejša trideseterica izmed 124 udeležencev možnost še ene vožnje “za čast in nagrade”. Razmere so bile vse težje. Proga, ki je bila zjutraj še suha, je bila že precej mokra. Hladno je bilo, na vrhu je celo snežilo. Mojstri so se vendarle precej približali jutranjim časom, na vrhu pa je bilo isto ime.

Aktualni slovenski prvak Miran Vauh je v noči s petka šele sestavil novo kolo, Santa Cruza V10, in se zjutraj za ogrevanje najprej spustil z enduro kolesom, ki ga je vajen. Nato je presedlal na novega belo-rdečega žrebca … in bil takoj najhitrejši. Tako je ostalo tudi v merjenju za ‘top 30’, kljub Mirijevim gumam za suho podlago. Za dobro sekundo je prehitel Novozelandca Wyna Mastersa, še sekundo zadaj je bil član domače ekipe Jan Cimperman.

“Rekel sem si, da če osvojim 300 evrov, grem na svetovni pokal v Francijo. Zdaj pa se moram odločiti …,” nam je zaupal Miri, ki novega kolesa seveda še ni povsem vajen, a mu očitno ustreza.

Najhitrejši v merjenju top 30:
1. Miran Vauh (KK Črn trn) 1:57,87
2. Wyn Masters (NZ, Team Bulls) 1:58,94
3. Jan Cimperman (MTB Trbovlje Specialized) 1:59,80
4. Boris Tetzlaff (Avt, Sports Nuts DH Team) 2:00,83
5. Jernej Cokan (MTB Trbovlje Specialized) 2:00,91
6. Christian Textor (Nem, Team Bulls) 2:02,66
7. Andreas Kolb (Avt, LRV Steiermark) 2:04,47
8. Aleš Virtič (MTB čelešnk Team) 2:05,27
9. Jacques Bouvet (Nem, Team Bulls) 2:05,67
10. Miha Ivančič (ŠKTD Avče) 2:06,04

Vsi vrstni redi na dhjavor.net

Nekaj fotografij na blogu BPS

Na uvodni fotografiji od leve Cokan, Cimperman, Vauh, Masters in Tetzlaff. Foto Klemen Humar.

Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam