iztok kuret
4. decembra 2023

Pokal Slovenije v ciklokrosu se je z drugo dirko nadaljeval v blatu ob ribnikih pri Gradišču v občini Tišina.

Vsebine s Pokala Slovenije v ciklokrosu na mtb.si podpira trgovina Extreme Vital.
V kolesarskih servisih Extreme Vital do 15. decembra nudijo 20-odstotni popust na opravljeno delo pri generalnih in osnovnih servisihVeč

Sneg ob Muri

Nizke temperature kljub soncu, pa kar nekaj blata in luž ter za dekoracijo malo snega. Pa solidna udeležba in dobro dirkanje. To bi bil kratek povzetek druge dirke Pokala Slovenije v ciklokrosu v sezoni 2023/24.

Po sezoni 2015/2016 se je ciklokros vrnil ob Muro z dirko v organizaciji Kolesarskega kluba Tropovci, ki je zaslužen že za vseh pet dosedanjih izvedb.

Štajnar starejši spet brez konkurence

mihael štajnar

V članski dirki je zopet vladal Mihael Štajnar (mebloJOGI ProConcrete), zmagovalec prve dirke v Straži ter obeh v lanski zimi. Tako kot večina udeležencev je bil prvič na tej progi, a to ni bil razlog, da ne bi pritisnil in ušel že na začetku devet krogov dolge dirke. Za drugo mesto sta se pomerila Matic Kranjec Žagar (Calcit Bike Team) in Gregor Dimic (Energijateam.com), v drugi polovici dirke je bil močnejši slednji. Za Štajnarjem je po uri dirke zaostal za tri minute, Maticu pa je ušel za 50 sekund.

Po pričakovanjih se je med člane zopet vmešal najmočnejši amater, domačin Primož Obal (KK Tropovci). Pridobival je krog za krogom in prehitel tudi Kranjca Žagarja in Dimica. Tako je tudi stopil na drugo stopničko v posebni podelitvi za Pokal občine Tišina za najhitrejše tri v absolutni razvrstitvi zadnje dirke dneva.

Mladi in ženske

Dirko mladincev je tako kot v Straži dobil Gašper Štajnar (Adria Mobil), za njim je v cilj prišel mlajši mladinec Vanja Kuntarič Žibert (Pogi Team UAE Generali). Pri ženskah je zmagala Hana Kranjec Žagar (Rajd Ljubljana).

V prvi dirki dneva pa je bil najmočnejši Urban Hvastija (Pogi Team UAE Generali) iz kategorije Dečki A.

Vrstni redi

Fotografije prijavim.se
Na naslovni fotografiji Iztok Kuret in Rok Berger Mlakar.
Poročilo na prijavim.se s fotogalerijo

Se vidimo v Kočevju

Tretja pokalna dirka 23. decembra v MTB trail centru Kočevje bo hkrati državno prvenstvo! Razpis in prijave na prijavim.se

Preberi še

CX Straža: Ciklokros je startal, na vrhu Štajnar & Štajnar

Sledite nam