2. junija 2015

Ta konec tedna mtb park dobijo še v Zgornji Savinjski dolini. V štartu v “parku belega zajca” tri proge ob smučišču, načrt proga v dolino.

Ta konec tedna gorskokolesarski park dobijo še v Zgornji Savinjski dolini. Na Golteh so kolesarji gondolo uporabljali že dve desetletji, zdaj pa je čas za legalizacijo in gradnjo namenskih poti.

Dela so se lotili v podjetju Beli zajec šport, ki pozimi uzvaja dejavnost šolo smučanja, in park poimenovali White Rabbit park Golte.

V načrtu je pet linij, ob sobotni otvoritvi pa bodo že pripravljene tri, vse na smučišču z višinsko razliko približno 300 m, na štart prevaža trosedežnica Medvednjak.

– proga za spust, dolga približno 700 m;
– enduro/freeride linija po enoslednicah in z nekaj tehničnimi objekti
– družinska flow linija brez zahtevnih objektov.

“V prihodnosti pa si vsekakor želimo urediti progo za spust v dolino, ki bi bila ena najdaljših v Sloveniji. Smo v fazi, ko poskušamo legalizirati obstoječo linijo ter pridobiti soglasja in dovoljenja za morebitno FR linijo v dolino,” pravijo pri Belem zajcu.

Park bo do konca avgusta deloval vsak dan med 10. in 16. uro, razen v slabem vremenu. Cena enodnevne vozovnice, ki zajema povratno vožnjo z gondolo ter neomejeno vožnjo s sedežnico Medvedjak, znaša 15 evrov. Za 3 evre več dobiš vozovnico, ki vključuje neomejeno uporabo gondole.

Otvoritev v soboto

Za sobotno otvoritev pripravljajo teste koles, posebne ponudbe in nagradno igro. Dogodek na facebooku najdeš tukaj.

Več na www.golte.si in www.facebook.com/whiterabbtbikepark

Prav bogatega slikovnega gradiva iz parka še ni, za uvodno smo usekali kar današnji posnetek s spletne kamere z iztekom DH proge, spodaj prizor z dela v gozdnem odseku.

Sledite nam