Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
14. oktobra 2015

Slovenija je bogatejša za dva kolesarska poligona oziroma pump tracka, eden je nastal v Šempetru pri Gorici, drugi pa je zrasel v Kamniku.

 

Kamnik: Bizijevo delo pred nosovi dijakov

 

Kolesarski klub Calcit Bike je ob gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v soboto uradno odprl pump track. Na kratko: 2 meseca dela, 530 ton materjala, ki ga je prispeval Calcit, proga zrisana s strani Anžeta Bizjaka – Bizija, pomoč pokroviteljev in donatorjev, pridne roke tako tekmovalcev kot prostovoljcev ter do popolnosti izkoriščen prostor ob šoli. Kamniški “pump” je nared in pripravljen na kolesarje. Poligon je odprtega tipa, kar pomeni da lahko na njem vadijo vsi ki želijo, le v času treningov Calcit Bike bo proga rezervirana le za slednje. Že ob otvoritvi proge pa so napovedali, da je še prostor za izboljšave in ga bodo v bližnji prihodnosti poizkusili še izboljšati.

Mohor Vrhovnik: “Pump-track” je krožna proga, po kateri se kolesarji ob zadostnem tehničnem znanju lahko vozijo brez da bi poganjali. Tovrstna vožnja je zelo učinkovita pri treniranju ostalih kolesarskih veščin in jo v zadnjih letih zelo priporočajo vsi največji kolesarski strokovnjaki. Primerna je za otroke in odrasle, tako za cestne kot tudi gorske kolesarje. Tudi popolni začetniki bodo osnove tehnike hitro osvojili in se ob tem zelo zabavali.”

calcit-bike.com

Avtor fotografij Frane Kranjec / Prijavim.se

 

Šempeter: Prva pomoč je pri roki

 

Tudi v Šempetru pri Gorici je bilo vroče poletje. Nedaleč stran od splošne bolnišnice se je zadnjih nekaj mesecev na polno gradilo malonogometno igrišče ter za kolesarje zelo pomembna pridobitev – pump/dirt poligon. V sodelovanju med občino Šempeter – Vrtojba in kolesarskim društvom Deš Fleš je s pomočjo gradbene mehanizacije in velikega števila rok prostovoljcev nastalo tisto pravo, tako za BMX kot gorske kolesarje. Seveda imajo tudi v Šempetru načrte za dopolnitev poligona, saj načrtujejo še nove linije, otroški del in so v pričakovanju gradbenega dovoljenja za zaletišče, ki bo zelo pomembno v delu parka, ki bo namenjen dirtu.

Na svojem facebook profilu so Dešfleševci zapisali: “Zahvaljujemo se vem, ki ste se množično udeležili odprtja našega novega parka. Še posebej gedo zahvale vsem, ki so pomagali pri njegovi izgradnji in seveda občini Šempeter – Vrtojba, ki je izgradnjo sploh omogočila.”

In še opozorilo uporabnikom: “Proga zaradi razmočenega terenaše ni popolnoma pripravljena, kritična je zlasti prva ravnina. Zaradi tega smo kritične dele zaprli z modrim trakom, ki označuje dele kjer vožnja ni dovoljena. Prosimo vas, da omejitev spoštujete.”

Avtor fotografij, vključno z uvodno, je Klavdij Blažko / KK Črn Trn

{gallery}2015/151013_pumptrack_sempeter{/gallery}
 

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam