25. februarja 2012

V močni konkurenci tridnevne etapne dirke na Cipru Žakljeva na 8. mestu, Klemenčičeva 10., Homovčevi (26.) ne gre. Jutri zadnja etapa, kros, in delitev bogatih točk UCI.

Po sončnih prvih dveh etapah tridnevne etapne dirke Afxentia (UCI SHC) na Cipru je od treh Slovenk v skupni razvrstitvi najvišje Tanja Žakelj na 8. mestu z dobrimi štirimi minutami zaostanka za vodilno, Danko Anniko Langvad. V petek je bila v le 5,7 km dolgi vožnji na čas 12., danes pa 8. v nekaj manj 40-kilometrski relacijski dirki.
Blaža Klemenčič je bila v petek 7., danes pa 11. in je skupno na 10. mestu.
Nina Homovec si je le danes nabrala kar 18 minut zaostanka in je skupno 26.

“Moj nastop v petek ni bil optimalen. Preprosto nisem prišla na prave obrate, vmes sem ponovno malo padla, vseeno pa sem bila s končnim rezultatom zadovoljna,” pravi Tanja. “Danes mi je šlo pa že dobro, upam da se bodo uvrstitve še naprej višale. Etapo sem odpeljala brez večjih težav, napake niso bile pogoste, tudi počutila sem se precej bolje. Zaostanek ni velik in jutri bo dirka zelo pomembna za skupno uvrstitev, zato sem zelo motivirana.”

Blaža: “Tako včeraj kot danes mi je šlo slabo. Po mojem se poznata dva tedna bolezni. Na dirki prejšnji je bilo še v redu, bila sem spočita, ker prej teden nisem veliko trenirala. Jutri dam še enkrat vse od sebe.”

Nina pa: “Nista bila moja dneva. Nekako ne steče, noge niso prave. Včeraj se zopet imela nekaj tehničnih problemov z verigo. Poleg tega pa imam v zadnjih dneh še probleme z zdravjem, saj me daje močan kašelj. Sicer je celoten moj program na Cipru namenjen treningu, ampak vseeno si v naslednjih dneh želim boljšega počutja in boljšega dirkanja.”

Petkovo vožnjo na čas je dobila Čehinja Tereza Hurikova pred svojo “šefico”, Nemko Sabine Spitz, in Langvadovo. Danes je bila prepričljivo najhitrejša Danka in tako prevzela skupno vodstvo.

Pri moških je na vrhu skupne razvrstitve svetovni prvak, Čeh Jaroslav Kulhavy, a z le petimi sekundami naskoka pred današnjim zmagovalcem. Zmagovalec krosa prejšnjo nedeljo je bil najhitrejši tudi v petek, ko je Češka tako slavila dvojno zmago, danes pa ga je v šprintu ugnal Šved Emil Lindgren.

Vrstni red vožnje na čas, petek, 5,7 km – ženske
1. Tereza Hurikova (Češ, Sabine Spitz Hibike Pro Team) 18:41
2. Sabine Siptz (Nem, Sabine Spitz Hibike Pro Team) +0:29
3. Annika Langvad (Team Fuji bikes Rockets) +0:46

8. Blaža Klemenčič (Slo, Felt Ötztal X-Bionic) +1:14
12. Tanja Žakelj (Slo, Salcano Factory Team) +1:27
24. Nina Homovec (Slo, Salcano Factory Team) +2:31

Vrstni red relacijske dirke, sobota, 39,8 km – ženske
1. Annika Langvad 1;58:43
2. Adelheid Morath (Nem, Felt Ötztal X-Bionic) +1:16
3. Sabine Spitz +1:36

7. Tanja Žakelj +3:27
11. Blaža Klemenčič +5:24
26. Nina Homovec +16:15

Skupna razvrstitev po dveh etapah – ženske
1. Langvad 2;18:11
2. Morath +1:19
3. Spitz +1:24

8. Žakelj +4:08
10. Klemenčič +5:53
26. Homovec +18:00

Vse fotografije Armin M. Küstenbrück / EGO Promotion.

www.cyclingcy.com

Sledite nam