30. maja 2019

Na najboljši prireditvi v krosu lanske sezone se obeta zanimiva dirka v olimpijskem krosu kategorije UCI C1. Potrjenih že nekaj močnih imen.

 

V nedeljo se v Kočevju obeta zanimiva dirka v olimpijskem krosu kategorije UCI C1, saj Kočevci vedno presenetijo. To je bila tudi najboljša prireditev serije SloXcup v lanski sezoni.

XC Kočevje bo že četrta letošnja dirka za pokal SloXcup, na štartni listi pa so poleg slovenskih imen z najboljšim Slovencem Rokom Nagličem v moški članski konkurenci tudi tuji kolesarji, med njimi izstopajo dvojčka Daniele in olimpijec Luca Braidot ter njun klubski kolega Nicholas Pettinà. Na dirki pa se pričakuje tudi člane ekipe Torpado Ursus z vodilnim na UCI lestvici Gerhardom Kerschbaumerjem.

V ženski članski konkurenci je poleg večkratne svetovne, evropske ter državne prvakinje in dvakratne olimpijke Tanje Žakelj na štartni listi trenutno enajst članic, ker pa je časa za prijavo še do konca četrtka, se zna zgoditi, da se jim pridruži še katera.


MTB trail center Kočevje nudi privlačne možnosti za progo za kros
 

Tehnična proga z nekaj novostmi

Dolžina velikega kroga je 4100 metrov z 90 metri višinske razlike, na progi pa je narejenih nekaj sprememb. Krog sestavlja več vzponov in spustov različnih težavnosti. Vstop v “rock garden” je drugačen, dodan je tehničen del s hlodi, zahteven drop so nekoliko prilagodili večjemu številu kolesarjev.

Srednji krog je dolg 1200 metrov s 30 metri višinske razlike. Na njem bosta dirkali kategoriji U11 in U13, za U9 je rezerviran mali krog dolžine 500 metrov, najmlajša kategorija U7 pa se je pomerila na mini krogu dolžine 200 metrov.


Lanska zmagovalka Jana Belomojna

Dirka se začne z najmlajšimi kategorijami, ob 13:45 štartajo članice, ob 15:45 pa člani.

Vremenski obeti so odlični, kljub temu pelerina za vsak slučaj ne bo odveč.

{loadposition inside}

Vse o seriji na www.sloxcup.com

Seznam prijavljenih na prijavim.se

 

Z letošnjih dirk serije SloXcup

XC Kamnik: Naglič v prvi deseterici, zmagala Italijana

Naglič v Završnici z zmago do novih točk UCI

XC Griči: Tanja Žakelj četrta, Slovencev ni bilo v ospredju

 

Z lanske dirke XC Kočevje

V Kočevju na vrhu Jana in karabinjerji

Sledite nam