Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
17. marca 2020

Odpoved etapne dirke Mitas 4Islands in preložitev Dalmatiner mtb Maratona na Hrvaškem ter odpoved super XCO Vrtojba in Giant mtb ZLIK Kočevje v Sloveniji.

Dirke, ki bi tekmovalno in rekreativno zaznamovale kolesarski mesec april in tudi začetek pomladi v mesecu marcu, so zaradi koronavirusa odpovedane oziroma prestavljene. Tako na žalost odpadejo ena največjih etapnih dirk, prva dirka slovenskega pokala v krosu, veliki finale Zimske lige v Kočevju ter gorskokolesarski maraton v Dalmaciji.

Mitas 4 Islands

Največja etapna dirka na tem koncu sveta je odpovedana. Tako se skoraj 300 dvojic, med njimi kar nekaj slovenskih, med 21. in 25. aprilom ne bo preganjalo na šesti ponovitvi dirkepo štirih kvarnerskih otokih Krk, Rab, Cres in Lošinj.

Uradna odpoved dirke na 4islands.hr.

XCO Vrtojba 2020 C1

Ena največjih slovenskih dirk v olimpijskem krosu, ki vsako leto v mesecu aprilu v Vrtojbo privabi mnoge najboljše tuje in domače gorske kolesarje in bi morala biti na sporedu 13. aprila, je odpovedana.

Organizator pravi sledeče: ”Kljub temu, da je dirka predvidena 13. aprila, smo na prvo mesto postavili varnost in zdravje našega osebja, tekmovalcev, podpornikov in skupnosti, ki nas podpira in vsako leto obišče dirko!”

Uradno obvestilo na strani xcovrtojba.desfles.si

Dalmatiner mtb maraton

Otvoritvena dirka rekreativno-tekmovalne serije Husqvarna Adria Bike, ki bi bila na sporedu 18. aprila v Vodicah v Dalmaciji, je prestavljena. Organizatorji še nimajo točnega datuma, so pa zatrdili, da boto letos speljali vse štiri napovedane dirke, saj za ostale tri še vedno veljajo predvideni termini.

Novica na strani adriabike.hr

Giant mtb ZLIK

Zadnja dirka najpopularnejše zimske zabave na kolesih, Zimska Liga Istre in Kvarnerja, ki je bila predvidena za to nedeljo, 22. marca v Kočevju, zaradi trenutne situacije v Sloveniji odpade.

Več o ZLIKOvcih najdeš na facebooku @mtb.zimskaliga.

Naslovna fotografija 4 Islands

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam