Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
19. septembra 2011

Z rekordnim številom 81 nastopajočih na finalu uspešen zaključek serije desetih preizkušenj pokala mladih v krosu.

Zadnji vzdihljaji lepega vremena in tekoča izvedba izkušenih prirediteljev iz domžalskega ŠD Energija / EnergijaTeam.com sta bila garancija za prijetno nedeljo v Mengšu za otroke in starše. Z deseto preizkušnjo se je v nedeljo v športnem parku pod Gobavico namreč zaključil Pokal Slovenije v gorskokolesarskem krosu za mlade.

Udeležba 81 mladih kolesark in kolesarjev je bila rekordna. Kot so povedali prireditelji: “S to številko smo dosegli tudi naše cilje, ko smo se pred kakšnima dverma letoma pogovarjali, da si na tekmah želimo po osemdeset otrok. Čestitke vsem, ki se kakor koli ukvarjajo z mladimi in jih vozijo na tekme.”

Še enkrat so največ zmag pobrali klubi z najmočnejšimi mladimi ekipami: idrijska Sloga 1902 in kamniški Calcit bike team GT po tri, domača EnergijaTeam.com dve, po eno pa KRK Sova Scott in KK Adria Mobil.

Za konec so najstarejši pokazali še dva razburljiva dvoboja za zmago – v kategoriji dečkov do 15 let je bil Ciril Zupan hitrejši Blaža Govekarja, pi mlajših mladincih do 17 let pa je za zmago v skupni razvrstitvi Blaž Kadivec ugnal Petra Zupančiča.

Razglasitev za najboljše v točkovanju sledi na zaključni prireditvi. Omenimo le razvrstitev klubov: največ točk so zbrali kolesarji Calcit bike teama GT pred EnergijaTeam.com, v dvoboju za tretje mesto je Sloga 1902 tesno ugnala sosede iz kluba Orbea Geax.

V četrtek se bo marsikdo od nastopajočih iz Mengša poskusil še na prvenstvu osnovnih in srednjih šol na Ravnah na Koroškem. Več o prvenstvu

Vsi vrstni redi iz Mengša (PDF)
Končna razvrstitev kmalu na strani KZS

Z mirujočimi in gibljivimi podobami, ki povedo več kot besede, so še enkrat priskočili na pomoč Calcitovci.
Na uvodni fotografiji udeleženci v najmlajši kategoriji mlajših od 7 let. Foto Frane Kranjec.

Fotogalerija

… in video

Ljubljana MTB vikend
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam