13. decembra 2019

Od 4. do 11. julija 2020 se bodo gorska kolesa teden dni vrtela po poteh in stezah Livigna! Teh je toliko, da jih ne prevoziš niti v enem mesecu.

Od 4. do 11. julija 2020 se bodo gorska kolesa teden dni vrtela po poteh in stezah Livigna! Teh je toliko, da jih ne prevoziš niti v enem mesecu. Na njih je dovolj prostora za pohodnike in kolesarje. Tam boš, če se odločiš, bližje soncu, saj Livigno leži kar 1816 metrov nad morjem. Rezerviraj si čas in z MahMTB odrini na nepozabne gorskokolesarske počitnice!

Nešteti kilometri tekočih stezic se nad gozdno mejo nastavljajo soncu. Med seboj povezujejo prelaze Alpisella, Trela, Eira in Gallo, doline Federia, Mora in Mine ter vodijo od jezera Livigno k jezerom San Giacomo, Cancano in Lago del Monte.

Enkratni pogledi na gorske skupine Paradisino, Bernino in Ortler, gravitacijski kolesarski park Mottolino in novi, mehkejši Carosello s flow tejli, dobro založene kolesarske trgovine in ves kraj, ki diha s kolesarji in za kolesarje. Livigno je pri MahMTB stalnica že skoraj 30 let in ga odlično poznajo. Zadnja tri leta tja vodijo tudi kolesarske skupine.

Letos kolesarjenje v Livignu organizirajo skupaj s turistično agencijo Promotur iz Reke, zato bo z njimi tudi nekaj gorskih kolesarjev iz Hrvaške.

Kaj ponujajo?

V Livigno se odide z dvema kombijema. Število udeležencev je omejeno na 15. Nastanitev bo v apartmajih Chalet Li Mina blizu centra mesta. Kuhali boste sami in kolesarili skupaj. Pripravili so 8 osnovnih in prav toliko prilagojenih kolesarskih tur. Vse ture se začenjajo in končajo pred apartmajem, enkrat pa se te s kombijem zapeljejo v Švico, tam te čaka lep krog nad St. Moritzem.

Ture 2020

Prihodnje leto so pripravili nekaj tur, ki jih prejšnja leta s skupinami še niso vozili vozili. Osnovne ture imajo za dobrih 1000 višinskih metrov vzponov. Potekajo večinoma po enoslednicah in nimajo daljših tehnično zahtevnih odsekov. Sem in tja bo potrebno med vzponom tudi s kolesa in ga riniti. Vozilo se bo v skupini in z zmernim tempom.

Ker bodo na voljo trije vodniki, se bo po potrebi razdelilo v dve, morda celo tri različno hitre skupine. Seveda ni treba, da greš vsak dan na kolo. Če si zaželiš dan počitka, Livigno ponuja še druge mikavne izbire. Pohodništvo, jahanje, adrenalinski park in pokriti bazen se težko upirajo množici trgovin. Livigno je prostocarinska cona in vsaka hiša v mestu ima v pritličju športno, modno, kozmetično, fotografsko ali drugo vabljivo trgovino.

Kaj potrebuješ za super gorskokolesarski teden?

Za kolesarjenje z MahMTB potrebuješ gorsko kolo z grobo profiliranimi gumamičelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Vedeti moraš, da se lahko lep sončen dan 2.000 metrov nad morjem v trenutku spremeni v zimo. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje ali potrjeno planinsko izkaznico.

Cena in ostale malenkosti

Za turistični del Livigno MahMTB kampa 2020 bo poskrbela turistična agencija Promotiv iz Reke. Cena za 8 dni Livigna je 590 evrov. V ceno je vštet prevoz oseb in koles v Livigno in nazaj, sedem nočitev, posteljnina in čiščenje, osem vodenih tur, trije kolesarski vodniki, in turistična taksa. Ne zajema stroškov prehrane, a ker si boste kuhali sami, za makarone, riž, kruh, maslo, nutelo, mleko, kavo in sok tudi ne boste zapravili veliko. Če komu ta način ne bo ustrezal, je na ulici dovolj gostiln, da si najde pravo. Pred odhodom se boste vsi skupaj vsaj enkrat srečali in se odgovorili o vseh podrobnostih.

Prijave in vse informacije na mail matejmah@gmail.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 100 evrov.

Fotografije Matej Hartman

{loadposition inside}

Sledite nam