21. avgusta 2016

Zmagovalca endura Kamnik, pete dirke serije SloEnduro v organizaciji Calcit bike teama, sta v mokrih in drsečih razmerah postala Avstrijca Skant in Dobnigova. Podelili tudi naslove državnih prvakov.

Zmagovalca endura Kamnik, pete dirke serije SloEnduro v organizaciji Calcit bike teama, sta v mokrih in drsečih razmerah postala Avstrijca. Pri moških je bil najhitrejši Gerd Skant (RideTSG), pri ženskah je bila tokrat dobesedno brez konkurence Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team). Skant je pred finalom tudi prevzel vodstvo v seriji SloEnduro.

25-letni Skant iz Gradca je tako prvič stal na najvišji stopnički v SloEnduru, seriji, v kateri je šele lani začel svojo kariero v tej disciplini. Do leta 2011 je bil uspešen v prostem slogu na kolesu BMX, se nato dve sezoni poskušal v spustu in hkrati tudi na maratonih, naposled pa svojo spretnost in vzdržljivost združil v enduru.

Danes je bil na pobočjih pri Starem gradu nad Kamnikom najhitrejši v dveh hitrostnih preizkušnjah od štirih, v drugi in tretji, med najhitrejšimi pa tudi v preostalih dveh, tako da je na koncu slavil zmago s 13 sekundami prednosti pred Tadejem Razpetom (Pedal Racing Team), ki je postal četrti prvak Slovenije, ter 17 pred Nejcem Huthom (Energijateam.com) na tretjem mestu.


Tadej Razpet, četrti državni prvak med člani

Nejc je bil po dveh etapah kot najhitrejši Slovenec za petami Skantu, nato ga je v tretji upočasnil predrt plašč. Zmagi v prvi in četrti etapi sta bili tako dovolj za skupno tretje mesto in srebro v razvrstitvi državnega prvenstva.

Četrti je bil Avstrijec Daniel Schemmel (Cube Action Team) in peti najhitrejši mladinec Matjaž Istenič (Energijateam.com). Bron v članski razvrstitvi državnega prvenstva je osvojil Tomaž Oražem (BATT Team).

V razvrstitvi mladincev sta Isteniču sledila Jan Balantič (Calcit bike team) in klubski kolega David Ivartnik.

V kategoriji master 1 je prvak postal Robert Kordež (Black Hole enduro team), v master 2 Grega Nagode (Energijateam.com), med amaterji pa Primož Gams (Black Hole enduro team). Blaž Hölcl je zmagal v kategoriji hobi.


Razpet, Skant in Huth

V Grožnjanu bo napeto

V koledarju SloEndura je ostal le še finale 15. in 16. oktobra na enduru Grozni v Grožnjanu v hrvaški Istri. Prej pa še tri preizkušnje serije enodnevnih dirk SloEnduro 4Fun.

Med moškimi je na vrhu razvrstitve SloEndura pred finalom gneča. Skant se je s 6. mesta zavihtel v vodstvo s 1120 točkami, le 20 manj jih imata Razpet in doslej vodilni Peter Mlinar (KK Črn trn), ki je kamniško dirko izpustil zaradi poškodbe zapestja. 30 točk za njima je Schemmel. Peti je Vid Peršak (Gaes Orbea Enduro Crew), ki je tokrat tudi manjkal, za Skant pa zaostaja še vedno ne pretiranih 70 točk. Za zmago jih je na voljo 400 in za drugo mesto 300, za tretje 250 … Tako da je kandidatov za skupno zmago še veliko.

Vrstni red endura Kamnik – skupno
Vrstni red endura Kamnik – kategorije

Več fotografij v poročilu na sloenduro.com

Na uvodni fotografiji Gerd Skant, vse foto Ma_Tej


Državni prvaki v enduru za 2016

Sledite nam