Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
8. maja 2019

V nedeljo 12. maja bo v centru Kamnika ponovno živahno. Obeta se že 22. ponovitev kamniškega krosa, ki je kategorizirana kot UCI C1, hkrati pa bo to tretja dirka pokala SloXcup.

V nedeljo 12. maja bo v centru Kamnika ponovno živahno. Obeta se že 22. ponovitev kamniškega krosa, ki je kategorizirana kot UCI C1, hkrati pa bo to tretja dirka pokala SloXcup.

Po kamniških koreninah se bodo zapodili najboljši slovenski gorski kolesarji z nekdanjo svetovno prvakinjo Tanjo Žakelj in najvišje uvrščenim Slovencem na UCI lestvici Rokom Nagličem na čelu, ki pa ne bodo imeli lahkega dela. Lansko zmago bo branil Italijan Nadir Colledani, ki je bil letos nepremagljiv tudi v Vrtojbi.

Poleg njega je na štartni listi še nekaj zvezdniških imen olimpijskega krosa. Med njimi so nedvomno brata dvojčka iz Italije, nekdanji olimpijec Luca in Daniele Braidot, najmočnejši francoski olimpijec Stephane Tempier, trenutno 15. z lestvice UCI in že 7 let nepremagljivi estonski državni prvak Martin Loo.

V ženski konkurenci je na štartni listi poleg Žakljeve, ki je lani na tej trasi postala svetovna vojaška prvakinja, trenutno še devet članic, ki se bodo podale v boj za vrh. Med njimi so tudi Italijanke Marika Tovo, Lisa Pasteiner, Eva Lechner in Chiara Teocchi.


Kamniška proga slovi kot razgibana in tehnično zahtevna

Lani so organizatorji postavili novo traso kamniške dirke, ki je sicer ostala brez tradicionalne skakalnice, a je zelo razgibana in atraktivna, letos pa so jo še dodatno nadgradili. Dolžina velikega kroga je 4210 metrov, premagati pa bo potrebno 208 višinskih metrov razlike.

Tekmovalci in tekmovalke kategorij mladinci/ke, U23 in elite se bodo pomerili za točke Mednarodne kolesarske zveze, vse kategorije pa za točke slovenskega pokala.

{loadposition inside}

Video z lanske dirke

 www.sloxcup.com

xc-kamnik.calcit-bike.com

Preberi še
Naglič v Završnici z zmago do novih točk UCI
XC Griči: Tanja Žakelj četrta, Slovencev ni bilo v ospredju
21. Kamniški kros: Nadir Colledani in Blaža Pintarič

Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam