Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
12. maja 2010

Z današnje novinarske konference svetovnega pokala v gorskem kolesarju v Mariboru: zaradi težav s pokrovitelji je bila prireditev tik pred odpovedjo, v prvi vrsti sta jo rešili Mestna občina Maribor in Kolesarska zveza Slovenije.

Sporočilo za medije

Lani na 'rokenrolu' (foto sv. pokal Maribor)

Lani na ‘rokenrolu’ (foto sv. pokal Maribor)

Na današnji novinarski konferenci, ki se je zgodila v hotelu Arena pod Mariborskim Pohorjem, so prireditelji Svetovnega pokala gorskih kolesarjev v 4-krosu in spustu (UCI MTB World Cup presented by Shimano), ki se bo v Mariboru odvijal ta konec tedna, predstavili zaključne priprave na največjo kolesarsko prireditev v Sloveniji v tem letu.

Na srečanju z novinarji, na katerem je ob direktorju prireditve Iztoku Kvasu sodeloval še mariborski olimpijec Filip Flisar, žal niso mogli mimo težav z organizacijo oziroma s pokrovitelji, zaradi katerih so se pred dobrima dvema tednoma soočali tudi z možnostjo odpovedi letošnjega Svetovnega pokala. Iztok Kvas se je na tem mestu zahvalil vsem, ki so letošnjo prireditev pomagali rešiti, v prvi vrsti Mestni občini Maribor in Kolesarski zvezi Slovenije ter vsem ostalim pokroviteljem, ki kljub težavam niso odpovedali podpore dogodku.

Iztok Kvas je sicer zagotovil, da skoraj 30 odstotkov nižjega proračuna od predvidenega ne bodo čutili ne tekmovalci in ne gledalci.

Na letošnji mariborski gorskokolesarski vikend je sicer prijavljenih 403 tekmovalk in tekmovalcev iz 32 držav, med njimi vsa zveneča imena v obeh gravitacijskih disciplinah (4-kros in spust). Med prijavljenimi je kar 26 Slovencev in 2 Slovenki, ki pa se bodo v sobotni finale v 4-krosu in nedeljski finale v spustu prebijali skozi kvalifikacije.

Vstopnica za ogled sobotnega tekmovanja v 4-krosu bo sicer stala 5 evrov, za nedeljski spust pa boste morali odšteti 3 evre. V primeru, če si boste hoteli ogledati tako sobotno kot tudi nedeljsko tekmo, pa boste za vstopnici plačali 7 evrov. V ceno vstopnic je vštet tudi prevoz s sedežnico. Za otroke do višine varnostne je ogled prireditve brezplačen.

Novinarjem pa se je predstavil tudi mariborski olimpijec v disciplini smučarski kros Filip Flisar, ki sicer na svetovnem pokalu gorskih kolesarjev ne bo sodeloval kot tekmovalec, je pa novi promotor gorskega kolesarstva v Mariboru in na Mariborskem Pohorju. Filip namreč poletne treninge in priprave na zimsko sezono večinoma opravi kar v domačem Mariboru in to na …kolesu. Filip se je ob tej priložnosti tudi zahvalil svojemu novemu pokrovitelju, podjetju Factory Store iz Žalca, ki ga je za letošnjo kolesarsko sezono opremilo s kar dvema kolesoma znamke Specialized.

mtbworldcup.si

Video z novinarske www.vecer.com/clanekzan2010051205540055

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam