12. oktobra 2016

Konec tedna v hrvaški Istri šesta in zadnja preizkušnja gorskokolesarske serije SloEnduro. Za skupno zmago peterico deli le 70 točk.

Pred vrati je finale SloEndura, slovenske mednarodne serije v gorskokolesarskem enduru. Prizorišče šestega in zadnjega spopada v sezoni bo ta konec tedna že tretje leto zapored Grožnjan v hrvaški Istri z dirko Enduro Grozni v organizaciji BBK Grožnjan. Mestece umetnikov znotraj obzidja bo za vikend postalo tudi mestece gorskih kolesarjev.

Spopad za skupni naslov

Četrta sezona SloEndura se bo zaključila napeto. V igri za skupno zmago še vsaj pet kolesarjev. Na petih dirkah so zmagali štirje od njih. Vodi zmagovalec Kamnika, Avstrijec Gerd Skant (Giant Stattegg), z minimalno prednostjo 20 točk pred Tadejem Razpetom (Pedal Racing Team), ki je brez zmage, in Petrom Mlinarjem (KK Črn trn), zmagovalcem Bovca. Sledita mladca iz svetovne enduro serije, Avstrijec Daniel Schemmel (Cube Action Team), zmagovalec v Dolini pri Trstu, in Vid Peršak (Gaes Orbea Enduro Crew), edini z dvema zmagama, najhitrejši je bil v Cerknem in doma na Koroškem. Je tudi lanski zmagovalec Grožnjana. Vida od Skanta loči vsega 70 točk, za zmago pa jih je na voljo 400, za drugo mesto 300, za tretje 250 … Teoretične možnosti za skupno zmago ima tudi še šestouvrščeni Nejc Huth (Energijateam.com), tretji iz Kamnika, ki je zbral 990 točk.


Gerd Skant, foto Ma_Tej

Pri ženskah ima naslov skupne zmagovalke že v žepu mlada Avstrijka Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team), med mladinci pa nepremagani Matjaž Istenič (Energijateam.com). Med mlajšimi veterani za skupno zmago ne bo treba preveč tvegati vodilnemu Robertu Kordežu (Black Hole Enduro Team), med starejšimi od 40 let pa se bosta spopadla Cri Maierhofer (Radlager Racing Division) in Grega Nagode (Energijateam.com), ki ju loči 70 točk. Razvrstitve

V posebni razvrstitvi seštevkov “superetap” Kenda, kraljevskih etap vsake dirke, vodi Razpet z dobrimi 23 sekundami prednosti pred Huthom. Razvrstitev Kenda SuperStage

Na štartu utegne biti blizu 150 kolesark in kolesarjev, poleg “domačih” držav SloEndura (Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske) so med prijavljenimi še predstavniki Avstralije, Izraela, Nemčije, Rusije in Slovaške.


Vid Peršak lanski zmagi v Grožnjanu naproti, foto Nejc Bole

Spored

Po sobotnem treningu se dirkanje začne z večernim, delno uličnim prologom, prvi tekmovalec bo na progi ob 19. uri. V nedeljo na traso prvi krene ob 10. uri. Udeležence čaka pet hitrostnih preizkušenj, ena je nova, bolj odprta z lepim razgledom na dolino Mirne, v katerem pa tekmovalci ne bodo imeli toliko časa uživati kot gledalci. Skupna dolžina trase je 35 km z višinsko razliko 1200 m.

Podrobneje o Enduru Grozni na sloenduro.com

Preberi še
V Kamniku prvič na vrhu Skant, prvak Razpet

Uvodna fotografija Nejc Bole/SloEnduro.com

{loadposition inside}

Sledite nam