Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
14. aprila 2019

Na ajdovskem kolesarskem festivalu so v soboto podelili naslove državnih prvakov v 4krosu. Zmagoslavje gostiteljev iz Črnega trna ni bilo presenečenje.

Na ajdovskem kolesarskem festivalu so v soboto podelili naslove državnih prvakov v 4krosu. Po letih 2013 in 2016 je članski naslov še tretjič osvojil Urban Rotnik (KK Črn trn), srebro njegov klubski kolega Matija Stupar, s katerim sta imela še zjutraj enako število naslovov, bron pa še tretji iz istega kluba, Jani Volk. V velikem finalu je po padcu brez kolajne ostal Tim Jež (Kamplc Racing Team), sicer specialist za enduro, lani tretji na DP v 4krosu.


Tim Jež (01) se je edini pomešal med rumeno-črne iz Črnega trna

“Treba je bilo dobro štartati, da se potem v zavojih, zlasti v ključnem drugem, nisi bal, da te kdo zbije od zadaj,” je po zmagi povedal Rotnik. “Izbral sem drugo štartno mesto, kjer je linija bolj zvožena od prve notranje, in uspel mi je dober štart. Oprijem pa je bil neverjeten, sploh se ni dalo zdrsniti!”


Finale ene od mlajših kategorij


… in penina za najhitrejše člane

Zaradi vetra so odpovedali večerni Dirt jam session, Jani Fučka in prijatelji pa so za zbrane pred podelitvijo nagrad za 4kros vendarle izvedli kar nekaj skokov.

Festival se v nedeljo zaključi s Kamplc endurom in dirko serije B4X.

Fotografije Klavdij Blažko

Vrstni redi 4X Ajdovščina 2019

Ljubljana MTB vikend
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam